AcasăActualitateReclamă la necaz: Din dragoste, Gogu Dulce bagă ambele mâini în buzunarele...

Reclamă la necaz: Din dragoste, Gogu Dulce bagă ambele mâini în buzunarele călărășenilor

„Stațiile de biciclete nefuncționale, care stau abandonate prin oraș, au costat peste 35 miliarde lei vechi, bani care au fost plătiți din împrumuturi, deși finanțarea era asigurată din fonduri europene prin proiectul câștigat de către fosta administrație liberală.
M. Dulce a îngropat orașul în datorii (1.000 miliarde lei vechi). Banii vor fi plătiți din buzunarul călărășenilor.”

Acesta este semnalul tras de liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin. Tot acesta declară că toate aceste credite, luate de administrația pesedistă a municipiului Călărași, condusă de Gogu Dulce, ridică mari semne de întrebare, câtă vreme ele nu sunt necesare deoarece finanțarea proiectelor, care fac obiectul împrumuturilor, este asigurată din bani europeni.

Liderul liberalilor din municipiul Călărași, Alin Bogdan Drăgulin, identifică și cauza pentru care Gogu Dulce preferă să-i îndatoreze, pe zeci de ani, pe călărășeni, decât să utilizeze banii dați de Uniunea Europeană, pentru aceste proiecte:

LUCRĂRILE FĂCUTE DIN BANI ÎMPRUMUTAȚI NU SUNT VERIFICATE DE CĂTRE ORGANISMELE DE CONTROL ALE FINANȚATORULUI EUROPEAN.

Pentru acest proiect, câștigat de fosta administrație liberală, partea de cofinanțare locală, de doar 2 la sută, însemna o contribuție a călărășenilor de doar 124.000 lei, în vreme ce Gogu Dulce, cu bani împrumutați de la bănci, pe spinarea călărășenilor, a plătit 3.500.000 lei.

Proiectul „Sporirea gradului de mobilitate urbană a populației prin introducerea unui sistem integrat de mobilitate urbană alternativă, cu stații inteligente automatizate de biciclete, în municipiul Călărași”, trebuia finalizat până la data de 30 aprilie. Valoarea acestuia este de 6.194.443 lei, din care suma nerambursabilă este de 6.070.552.

În schimb, după ce a pierdut un alt proiect, câștigat de fosta administrație liberală a municipiului Călărași, finanțat tot de Uniunea Europeană, însemnând construirea unui terminal intermodal de transport in zona de vest (SIDERCA) a Municipiului Călărași, Gogu Dulce a reușit o nouă „performanță”: a mai pierdut un proiect, pentru care tot Uniunea Europeană asigura finanțarea.

„Proiectul pentru zona Cărămidari (sală de sport + modernizare și asfaltare str. Oborului), finanțat din fonduri europene, a fost efectiv aruncat la coș de M. Dulce. Semnat în aprilie 2020, proiectul viza modernizarea străzii Oborului (carosabil+ trotuare) și construirea unei săli de sport în incinta Școlii nr.7.”, semnalează Alin Bogdan Drăgulin.

Se precizează că, spre deosebire de celelalte contracte, Gogu Dulce a refuzat intenționat să actualizeze prețurile și devizele acestui proiect, în condițiile în care a avut la dispoziție resursele financiare prevăzute de OUG nr. 64 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile. Acest fapt a dus la rezilierea contractului, deși lucrarea fusese câștigată de un antreprenor călărășean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read