Călărași SUD
1200-X-300
Actualitate

Senatorul Filipescu cere bani pentru drumuri, Spitalul Călărași și reabilitarea Palatului Prefecturii

banner

Adoptarea bugetului pe anul 2019 continuă să fie un subiect nu numai de discuție ci și de îngrijorare pentru reprezentanții administrației locale. Senatorul PNL, Răducu Filipescu, crede că avem în față un buget prin care PSD încearcă să controleze voturile pentru alegerile din acest an:

„Se prefigurează a fi un buget dezastruos. Este un buget pur politic. În sensul în care sume foarte mari sunt la îndemâna oamenilor politici. Este un buget pur și simplu politic. De ce este construit bugetul în acest fel?Pentru că este un an electoral, avem alegerile europarlamentare și pentru președinție, pe care partidul de guvernământ vrea să le câștige. Bugetul nu este dezastruos numai pentru că este politic. Ci și pentru că aruncă tot ce înseamnă asistență socială în capul primarilor. Bugetele locale sunt deja construite pe un deficit. Bani contra voturi. Cam așa merge. Așa vede PSD bugetul. Nu ne dați voturi nouă, nu vedeți banii. Este un buget al subdezvoltării.”

Senatorul Filipescu spune că avem în față un record trist: “Cel mai prost buget pe care l-a avut vreodată România. Niciodată nu am avut un buget care să fie atât de sensibil. Eu cred că mai departe de luna septembrie nu e finanțare. Este un buget mincinos. Au ajuns atât de departe pentru că sunt foarte slabi financiari, nu mai au bani și trec dintr-o minciună în alta. E un buget catastrofal care sper eu să nu treacă sau dacă trece să treacă puternic corectat.”

Bani pentru județul Călărași

Răducu Filipescu vine cu câteva amendamente importante pentru județul Călărași, la bugetul național de anul acesta. Senatorul liberal solicită 196,46 milioane lei pentru investiții ale Consiliului Județean Călărași și 25,77 milioane lei pentru obiective ale Primăriei Municipiului Călărași.

Concret, Filipescu cere de la bugetul național 81,97 milioane lei pentru construcția unui corp nou la Spitalul Județean de Urgență Călărași, 30,7 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Prefecturii și 83,78 milioane lei pentru portul turistic de agrement pe brațul Borcea.

 

În ceea ce privește susținerea investițiilor necesare în municipiul Călărași, senatorul Răducu Filipescu a solicitat, într-un amendament la Bugetul Național, 15,17 milioane lei pentru modernizarea străzii Varianta Nord, și 10,59 milioane lei pentru reabilitarea și modernizarea străzii Grivița.

Articole asemănătoare

Contract de finanțare europeană pentru amenajarea unei piste de biciclete în partea de sud a municipiului Călărași

publish@calarasisud.ro

PRO România / Ponta: În niciun caz n-aş vota să vină un guvern Ludovic Orban, că e ca şi când sari din lac în puţ

Anunț

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...