AcasăPoliticăSenatorul Filipescu: Nu vrem să-i mințim pe oameni, chiar cu riscul de...

Senatorul Filipescu: Nu vrem să-i mințim pe oameni, chiar cu riscul de a pierde alegerile

PNL încă nu a stabilit componența listei de candidați pentru alegerile europarlamentare din luna mai, dar senatorul liberal Răducu Filipescu crede că fostul deputat de Călărași, Dan Motreanu, se va afla pe un loc eligibil. Filipescu spune că în felul acesta electoratul din județul Călărași va fi motivat să se prezinte la votul pentru alegerile europarlamentare, Motreanu fiind un parlamentar care s-a remarcat printr-o activitate benefică în colegiul său și nu numai.

Despre intenția de vot a românilor, senatorul Răducu Filipescu spune că se poate vorbi mult și se pot face tot felul de analize. Chiar PNL a comandat un studiu sociologic complex, cu cel puțin 24.000 de interviuri, din care reiese că PNL ar fi votat de 27% dintre cetățeni, în timp ce PSD ar contabiliza 30,2% din voturi. În orice caz, tendința PSD este de a pierde voturi, de la o lună la alta, în vreme ce PNL are un potențial de creștere de până la maxim 35%.

Asta teoretic, pentru că practic senatorul Filipescu spune că visează la un scor pentru PNL de 30% la nivel național. Parlamentarul liberal crede că votul diasporei se va împărți între PNL și noua alianță de dreapta: “Diaspora sigur nu se va duce spre PSD. Probabil că se va orienta spre PNL și USR + Cioloș. Eu aș vrea să avem 30% la nivel național. E un scor la care visez.”

Filipescu admite că PNL a făcut și greșeli, dar este important este să nu pierzi contactul cu realitatea, ca partid aflat la guvernare. Senatorul liberal crede că oamenilor trebuie să li se spună cinstit ce se poate și ce nu se poate: “Mesaje care să dea o speranță oamenilor, fără minciuni. Ceea ce e greu… Eu greu, la un moment dat, să-ți pui niște cenușă în cap. Da, am făcut și noi niște prostii, dar ne-am dat seama măcar. Ăștia (PSD – n.r.) nici măcar nu-și dau seama. Da, am făcut și noi destule prostii, dar ne-am trezit…”

Senatorul PNL este hotărât când spune că există soluții și fără tăierea salariilor: “Nu, nu vom tăia din salarii. Deschidem România. Îi lăsăm pe oameni să vină să investească, cu foarte puține condiții, să se creeze locuri noi de muncă și fiecare loc de muncă creat aduce bani la buget. Schimbăm legislația acolo unde trebuie…

Schimbăm toată legislația în materie de investiții astfel încât piața din România să fie o piață în care să vină investitorii. Noi avem un avantaj extrem de mare, suntem sub umbrela NATO. Orice investitor care vine aici și găsește un mediu propice afacerilor vine și bagă banii.”
Filipescu nu este de acord cu minciunile de campanie electorală și spune că nu vrea ca PNL să câștige alegerile păcălind oamenii: “Noi am pierdut multe alegeri pentru că am fost cinstiți și am spus corect ce se poate și ce nu. Să vii după ce au mințit ăștia patru ani de zile… și să mințim și noi, mi se pare că n-ar fi corect. Chiar cu riscul de a pierde alegerile, noi venim și spunem ce se poate face, în limite normale.
Dacă populația vrea să meargă mai departe cu minciunile PSD, atunci să meargă. Dacă vrea să meargă pe o realitate pe care noi vrem să o construim, atunci să voteze PNL.”

Senatorul PNL și-a arătat convingerea că liberalii vor câștiga alegerile locale și parlamentare, de anul viitor: “Alegerile locale și parlamentare nu le pierdem. Nu-i mai crede nimic pe cei de la PSD. Pentru că diferența între ce au promis și cum trăiesc oamenii este enormă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read