AcasăPoliticăConferință de presă PNL Călărași -22 octombrie 2021

Conferință de presă PNL Călărași -22 octombrie 2021

Principalele declarații făcute de liderii PNL Călărași prezenți :

Președinte Ciprian Pandea:

Despre susținerea campaniei de vaccinare:

”Să știți că noi, spre deosebire de alte partide politice, la nivel local, avem în proporție de 70-80% membrii de partid vaccinați. Și noi, parlamentarii, am fost responsabili încă de la începutul pandemiei, motiv pentru care rog mass-media să fie alături de noi, atât domnul prefect Valentin Barbu cât și Organizația Municipală PNL Călărași au început o campanie de încurajare a oamenilor să se vaccineze. Numai în acest mod putem scăpa de pandemie. Știți că PNL Călărași a fost afectat foarte mult de acest virus, l-am pierdut pe fostul președinte Dan Drăgulin, Dumnezeu să-l ierte, de curând un consilier local s-a stins din viață și vă rog pe toți să fiți alături de noi în această campanie, în care îi rugăm pe oameni să se vaccineze.”

Despre premierul desemnat Nicolae Ciucă:

”Referitor la desemnarea domnului Nicolae Ciucă la funcția de prim-ministru, sperăm ca toate partidele politice să dea dovadă de responsabilitate, să voteze Guvernul PNL-UDMR și să trecem cu bine peste această iarnă și această criză pandemică. ”

Despre finanțarea asfaltării cartierului Măgureni din municipiul Călărași prin PNI Anghel Saligny:

”În data de 8 noiembrie se va încheia perioada de depunere a proiectelor pe Anghel Saligny, probabil că în decurs de o lună ministrul Dezvoltării va emite ordinul privind finanțarea proiectelor și cu siguranță cartierul Măgureni din municipiul Călărași se va afla printre proiectele finanțate.”

Deputatul Emil Florian Dumitru:

Soluțiile pentru compensarea, amânarea și plafonarea facturilor la gaze și energie electrică au fost propuse și susținte de Partidul Național Liberal, iar Legea consumatorului vulnerabil a fost urgentată de noi, să trecem cu bine peste această iarnă. Sunt trei tipuri de soluții care vor fi implementate:

-Plafonarea prețurilor – 1 leu kilowatt oră la curent electric și 0,37 lei kilowatt oră la gaze. Plafoanele reprezintă prețul final facturat pentru clientul casnic. Dacă prețul se duce peste 1 leu/kw, intervine plafonul. Plafonarea se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022.

– Compensarea parțială a facturilor – maximum 29 de lei pe lună pentru factura de curent electric și maximum 33% pentru factura la gaze. Compensările se aplică pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Valoarea compensării este de 0,291 de lei pe kilowatt oră la curent electric.

-Amânări la plată pentru consumatorii vulnerabili. Consumatorul vulnerabil trebuie să facă cerere și primește amânare la plată pentru o perioadă de la 1 la 6 luni pentru facturile la energie electrică și gaze naturale, mai exact pentru consumul din perioada 1 noiembrie 2021- 30 aprilie 2022. Adică poate să le plătească după ce iese din iarnă.

Prefectul Valentin Barbu:

Despre restricții:

”Majoritatea restricțiilor nu îi afectează pe cei vaccinați și mi se pare normal să fie așa, eu cred că acest vaccin va deveni un vaccin sezonier. Uitați-vă ce tragedii se întâmplă în spitale, din cauza că nu sunt vaccinați. Mesajul e foarte clar, singura soluție, și noi o spunem de șase luni, este vaccinarea. Văd că românii au început din nou să se responsabilizeze, de teamă sau nu. Dacă va fi oportun să mai facem încă un maraton de vaccinare la Călărași, vom face tot ce este necesar, pentru ca procentul de vaccinare a populației județului Călărași să crească. Să dea Dumnezeu ca în următoarele 2-3 luni să avem o rată de peste 50 la sută.”

Despre situația clădirii Prefecturii:

”Așa cum am spus în ultimele șase luni de zile, am fost și la ministrul de Interne Bode, avem promisiunea că va fi promovată Hotărârea de Guvern, în sensul în care se va revoca dreptul temporar de administrare al CJ. Din fericire, există finanțări pentru reabilitarea Palatului prefecturii. În urmă cu două luni de zile am vorbit cu domnul președinte și a recunoscut că efortul de 57 de milioane de lei, 570 de miliarde lei vechi, este unul foarte mare pentru bugetul județului Călărași. Dacă acești bani vor veni din surse guvernamentale, de ce să nu îi luăm, în condițiile în care CJ nu are acești bani?! Nu înțeleg, orgoliul e atât de mare, să sabotezi, pentru că mai este ceva de făcut?! În 2013, CJ Călărași a dat o Hotărâre prin care renunță la administrarea clădirii, nu s-a dus la capăt acest lucru, acum trebuie făcut un proces verbal de recepție a lucrărilor de consolidare, și subliniez acest aspect, pentru că finanțarea obținută de la BIRD a fost pentru consolidare, dar nu s-a mai realizat acest proces verbal de recepție. Am trimis adrese, către CJ, primărie și ISC, să ne pună la dispoziție acest proces verbal dacă există, dacă nu să se rezolve această situație.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read