Călărași SUD
BREAKING NEWS

A fost destructurată gruparea lui Dactari

banner

În dimineața zilei de 6 februarie, au fost efectuate 7 descinderi, pe raza municipiului Călărași, în Sectorul Agricol Ilfov și pe raza municipiului București. Vizată a fost rețeaua lui Dactari, specializată în proxenetism și exploatarea minorelor. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Săltați de DIICOT

S-a stabilit că, în perioada iunie 2019 – februarie 2020, pe raza județului Călărași s-a constituit un grup infracțional organizat, format din 9 persoane, având ca obiect, traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției, se arată într-un comunicat dat publicității de DIICOT. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că membrii grupării au traficat sau au înlesnit practicarea prostituției în scopul obținerii de foloase materiale, a unui număr de 6 persoane de sex feminin (trei dintre ele fiind minore). La data de 06.02.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București în urma cărora 21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, în vederea audierii.

Liberați condiționat

În cursul zilei de 7 februarie, Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru 7 din cele 21 de persoane aduse la audieri. Este vorba de Ion Dinu, Șerfe Dinu, Cazar Marian Dinu, Dactari Dinu, Leonard Dinu, Aurel Teodorescu și Paul Borcșa. Au fost acuzați de constituire de grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori și acte materiale în referire la activitățile de primire și adăpostire a minorelor T. Liliana, I. Cristina Larisa și A. Loredana Ramona. Aurel Teodorescu era cărăușul grupării, acesta transportând minorele de la locuința unde erau găzduite spre locurile unde acestea fie agățau, fie așteptau clienți. În cauză, apare și o altă prostituată majoră, Lucica Violeta Țigău. Dactari Dinu a fost liberat condiționat, de la Penitenciarul Poarta Albă, în data de 6.06.2019. A ispășit mai multe condamnări, printre care și pentru furt calificat în dauna SNCFR sau în dauna unor societăți comerciale de pe raza municipiului Călărași.

Articole asemănătoare

Zeci de bătrâni din județul Călărași și-au luat plasă: Conducea din pușcărie o rețea de escroci specializați în înșelăciuni prin metoda Accidentul

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI ILICITE CU TUTUN

publish@calarasisud.ro

Rareș Bogdan: ”Ultimul tren al României. Probe, nu minciuni!”

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...