Călărași SUD
Actualitate

A fost stopată ilegalitatea de la Ecoaqua

banner

Ilegalitatea comisa la ECOAQUA S.A. în data de 13.05.2020, a fost stopată în ședința A.G.A. din data de 07.09.2020, înainte de finalizarea dosarelor începute in justiție. Astfel, prin crearea unei noi majorități a acționarilor Ecoaqua S.A. (urmare în principal a pierderii funcției de președinte al Consiliului Județean de către domnul Vasile Iliuță), s-a luat masura anulării hotărârilor A.G.A. din 13.05.2020.
La momentul actual, consiliul de administrație este format din 5 membri (prin demisia domnilor Iorgovici Claudiu și Zăvălaș Liviu Marian). Completarea Consiliului de Administrație se va face prin ocuparea celor două locuri vacante de către persoanele aflate pe lista scurtă în urma selecției din anul 2016 și care au îndeplinit criteriile.
S-a luat imediat măsura revocării din funcție a directorului general Nuțu Marcel, numit fără nici o bază legală (nu selecție, nu verificări, nimic) și a fost numit pe acest post domnul Neacșu Constantin, acesta fiind următorul din lista rezultată în urma selecției efectuate în anul 2016 pentru postul de director general.
Se va putea astfel acționa, în deplină legalitate și cu respectarea aranjamentului instituțional, pentru reluarea eforturilor de finalizare a contractului de finanțare POIM 2014-2020. Acesta reprezintă obiectivul principal aflat pe lista Consiliului de Administrație.
In subsidiar, Consiliul de Administrație a fost împuternicit de A.G.A. operator să facă o analiză a situației financiare a operatorului regional, situație care nu s-a îmbunătățit cu nimic prin eforturile celor care au dorit schimbarea ilegala a conducerii ECOAQUA S.A.
Consiliul de Administrație va analiza toate deciziile conducerii interimare în vederea anulării abuzurilor săvârșite în perioada mai-septembrie 2020.

Articole asemănătoare

Localitățile călărășene, realități și perspective

publish@calarasisud.ro

Consiliul de Administrație al Ecoaqua S.A a fost revocat prin încălcarea prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a intreprinderilor publice

publish@calarasisud.ro

Rolul A.D.I ECOAQUA în atragerea de fonduri europene – Analiza instituțională-

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...