AcasăBREAKING NEWSAgricultorii români sunt în pericol: Război pe terenurile Fermei nr. 4 din...

Agricultorii români sunt în pericol: Război pe terenurile Fermei nr. 4 din fosta IAS Mircea Vodă / Video

Război total între fermierii români și cei libanezi, pentru culturile din Bărăgan, titrează postul de televiziune România Tv. Lupta se duce pentru culturile de pe 1887 de hectare, situate pe teritoriul fostei I.A.S. Mircea Vodă.

Contract reziliat de ADS

Terenul se află în administrarea Agenției Domeniilor Statului și a fost exploatat de firma SC Aldis AP SRL, administrată de Daher Rabih Hanna. Acesta face parte din grupul de evazioniști călcați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. 50 de milioane de euro, reprezentând impozit pe profit și TVA neachitate, precum și TVA rambursat prin declararea de operațiuni fictive, este valoarea prejudiciului adus bugetului de stat de către evazioniștii din cadrul firmei Avicola SA Călărași, controlată de de gruparea libaneză Daher. SC Aldis AP a deținut dreptul de exploatare pentru terenurile Fermei nr. 4 din fosta IAS Mircea Vodă până la sfârșitul anului 2015, când Agenția Domeniilor Statului i-a reziliat contractul de arendare pentru neîndeplinirea obligațiilor. Actul a fost contestat în instanță, iar următorul termen de judecată este stabilit pentru data de 11 septembrie 2017, în dosarul nr. 18447/3/2016, pe rolul Tribunalului București.

Scoabe de 10 centimetri

Suprafața respectivă a fost atribuită, de Agenția Domeniilor Statului, firmei SC Albatros SRL Călărași, controlată de Bebe Arabagiu. În schimb, acesta este terorizat de evazioniștii libanezi, aceștia încercând, inclusiv prin tertipuri avocățești, să-l deposedeze nu numai de suprafața de teren amintită, ci și de culturile înființate și care acum trebuie recoltate. Scoabe de 10 centimetri înălțime au fost găsite pe terenurile agricole, ascunse printre lanurile de rapiță. Drumurile de acces către culturi sunt deseori blocate de autovehicule aflate în proprietatea libanezilor, făcând imposibilă trecerea combinelor spre lanuri. Acest lucru s-a întâmplat și la amiaza zilei de vineri, 7 iulie , deși reprezentanții ADS au notificat inclusiv instanțele că SC Aldis AP nu mai are dreptul de exploatare pentru terenurile respective.

Autobuze cu interlopi

„Fostului concesionar SC Aldis AP SRL i s-a comunicat în repetate adrese procesul-verbal de predare-primire nr. 45, din 4.03.2016, precum și faptul că nu mai are dreptul de a înființa culturi pe suprafața de teren ce a făcut obiectul contractului de concesionare prin atribuire directă nr. 12, din 14.08.2009”, se arată într-un document emis de Agenția Domeniilor Statului. La fața locului, reprezentanții grupării Daher continuă să susțină că atât terenurile, cât și culturile înființate de noul concesionar SC Albatros SRL Călărași, le-ar aparține. Au intenționat să își însușească culturile de orz, grâu și rapiță, înființate de noul concesionar. Pentru intimidarea reprezentanților firmei SC Albatros SRL, au adus, cu două autobuze, inclusiv interlopi, din București, aceștia, la fața locului, declarând reprezentanților poliției că au venit pe terenurile Fermei nr. 4 ale fostei IAS Mircea Vodă, la un grătar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read