AcasăActualitateCălărășean trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de aproape 2 milioane...

Călărășean trimis în judecată pentru o evaziune fiscală de aproape 2 milioane euro

A fost trimis în judecată, în stare de libertate, Valentin Marius Stoica, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (151 de acte materiale). Dosarul a fost trimis spre judecată, la tribunalul Călărași, de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

S-a reținut că Marius Valentin Stoica, în calitate de administrator al unei societăți comerciale a omis declararea în parte în declarații fiscale, situații financiare – bilanțuri contabile a tuturor veniturilor realizate astfel cum au rezultat din încasările evidențiate în extrasele de cont bancare și a evidențiat în declarații fiscale depuse la organul fiscal, operațiuni nereale, reprezentând achiziții derulate cu 6 societăți comerciale, acțiunile fiind comise la diferite intervale și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Acțiunile inculpatului au avut ca urmare prejudicierea bugetul general consolidat cu suma totală de 3.837.259,23 lei, compusă din 3.784.208,76 lei reprezentând TVA (148 acte materiale) și 53.050,47 lei  reprezentând impozit pe profit (3 acte materiale).

Scopul omisiunilor reprezentând venituri realizate, dar nedeclarate, precum și al achizițiilor nereale declarate către autoritatea fiscală teritorială a fost acela de a crea o aparență legală a provenienței mărfurilor comercializate ulterior și, respectiv, acela al diminuării taxelor și impozitelor de plată datorate bugetului de stat.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 7.732.217 lei (din care 3.845.754 lei reprezintă impozit pe profit și 3.886.463 lei TVA), la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere calculate de la data scadenței până la data executării integrale a plății.

În vederea recuperării prejudiciului s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra a 9 bunuri imobile și asupra unui autoturism, precum și măsura popririi asupra conturilor bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read