AcasăBREAKING NEWSCălărași: Minore obligate să se taie pe mâini și date la produs,...

Călărași: Minore obligate să se taie pe mâini și date la produs, la schimb cu marijuana și hașiș

În cursul zilei de ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținere,a pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

Este vorba de numiții Felix Răducan Ducu și Nicolae Livian Ulmeanu. Ulmeanu figurează ca inculpat, în mai multe dosare având ca obiect furtul calificat.

Cei doi, primul în vârstă de 25 de ani, iar cel de-al doilea de 51 de ani, ambii din municipiul Călărași, au recrutat două minore din municipiul Brăila, pe care le-ar fi găzduit la domiciliile lor și le-ar fi obligat să practice prostituția, în scopul obținerii de foloase materiale.

Totodată, în cauză sunt efectuate cercetări față de alți doi bărbați, de 30 și 34 de ani, pentru infracțiunile de proxenetism, folosirea prostituției infantile și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului.

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis și 4 telefoane mobile.

S-a reţinut că, în perioada iunie 2021- august 2021, inculpaţii au racolat, prin inducere în eroare, două victime minore şi una majoră, pe care le-au găzduit şi le-au traficat, prin obligare la practicarea prostituţiei, pe raza judeţului Călăraşi, în scopul obţinerii de foloase materiale de pe urma acestor activităţi.


Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre inculpaţi, consumator de droguri, a traficat pe una dintre persoanele vătămate minore în scopul de a obţine de la diverşi clienţi, dealeri de asemenea produse, diferite cantităţi de droguri.
Pentru a spori obedienţa minorei şi dependenţa faţă de acesta, inculpatul a obligat-o pe victimă să consume droguri, oferindu-i cu regularitate droguri, respectiv, marijuana şi haşiş.


De asemenea, aflându-se sub influenţa drogurilor, inculpatul i-a solicitat minorei să se taie pe mâini cu un cutter, iar urmare a presiunilor şi ameninţărilor exercitate asupra sa, minora s-a automutilat, producându-şi multiple tăieturi pe ambele braţe.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași. La acțiune, au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Ialomița precum și jandarmi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read