AcasăPe surseCălărași: Prințul Paul-Philippe al României e alergat de executori, pentru o creanță...

Călărași: Prințul Paul-Philippe al României e alergat de executori, pentru o creanță de 140 de milioane de euro

2.000 de hectare de teren arabil este suprafața pe care o revendică Prințul Paul-Philippe al României, în județul Călărași. Terenurile se află pe raza administrativă a comunelor Borcea, Mănăstirea, Chiselet, Spanțov și Ulmeni.

Acțiune la instanță

La data de 3 iulie 2017, Prințul Paul-Philippe al României a deschis o primă acțiune, pe rolul Tribunalului Călărași, având ca obiect obligația de a face – soluționare cereri din 19.02.2002 și 30.11.2005. Ca părți pârâte figurează Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a comunei Mănăstirea și Primarul comunei Mănăstirea. Pe raza comunei Mănăstirea, Prințul Paul-Philippe al României, în cursul anului 2006, a fost pus în posesie cu suprafața de 50 de hectare de teren arabil. Pentru această suprafață, până la acest moment, nu a fost eliberat titlul de proprietate. I-a fost întocmită fișa de punere în posesie, iar suprafața de 50 de hectare, proprietatea Prințului Paul-Philippe al României, a fost utilizată de diverse persoane fizice sau juridice, primind, la schimb, o parte din produse sau bani.

Proces stopat de DNA

Primarul comunei Mănăstirea, Marian Mugurel Iancu, ne spune că în cursul anului 2016 au fost făcute demersuri către Comisia județeană de pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, solicitându-se clarificări pe marginea acestei spețe. „Nouă ni s-au părut dubioase calitatea de moștenitor a prințului și faptul că până la această dată nu a fost scris titlul de proprietate.” Procesul de punere în posesie a acestuia, cu terenuri situate pe raza județului Călărași, a fost stopat mai ales după ce Prințul Paul-Philippe al României a fost arestat preventiv, în cursul lunii decembrie 2015, de către procurorii DNA Brașov, într-un dosar de retrocedări ilegale. Au mai fost arestați omul de afaceri Remus Truică și avocatul Robert Roșu. Pe raza comunei Mănăstirea, suprafața de 50 de hectare cu care acesta a fost pus în posesie, fără să i se elibereze și titlul de proprietate, a fost vândută fostului primar al comunei Dorobanțu, Petrică Nae.

Executor din Marea Britanie

„Comisia de fond funciar județeană ne-a comunicat, printr-o adresă, că rămâne la latitudinea comisiei locale de fond funciar dacă-i eliberează sau nu titlul de proprietate. Ni s-a sugerat să ne adresă instanțelor de judecată.” Primarul Marian Mugurel Iancu spune că Prințului Paul-Philippe al României i se va elibera titlul de proprietate, pentru suprafața de 50 de hectare, motivându-se că nu este de competența comisiei locale de fond funciar să conteste calitatea de moștenitor a acestuia. De-a lungul timpului, pe raza județului Călărași, Prințul Paul-Philippe al României a mai solicitat încă 2.200 de hectare. O astfel de suprafața echivalează cu jumătate din întregul teritoriu al comunei Mănăstirea. La acest moment, se așteaptă ca un executor judecătoresc din Marea Britanie să se adreseze instanțelor călărășene pentru a-i bloca Prințului Paul Philippe al României toate tranzacțiile cu bunuri mobile sau imobile, acesta datorând suma de 140 de milioane de euro.

Proces pentru terenurile din Borcea

„Știu că acum pe noi ne dă în judecată un executor judecătoresc care-l execută pe o creanță din Anglia. El are o creanță în Anglia de 140 de milioane de euro. Și casa asta de executori judecătorești urmărește toate bunurile lui. Ăștia ne-au pus sula-n coaste, pe românește, să-i eliberăm titlul de proprietate, ca să vândă și să poată recupera creanța.” În schimb, pe raza comunei Borcea, primarul Aniel Nedelcu nu știe ce diferend există între Primăria comunei Borcea și Prințul Paul-Philippe al României. Pe rolul Tribunalului Călărași se află dosarul nr. 1034/116/2017, cu prințul Paul-Philippe al României drept reclamant și cu părți pârâte Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor – comuna Borcea și Primarul comunei Borcea. Dosarul are ca obiect obligația de a face – reconstituire drept de proprietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read