BREAKING NEWS

Comunicat de presă – Intrarea în legalitate a conducerii Ecoaqua

Miercuri 27.05.2020 a avut loc în sistem de videoconferință sedința Adunării Generale a Asociaților A.D.I Ecoaqua. Au fost prezenți 30 din cei 38 de membri ai Asociației, care, având în vedere:

1. Constatarea încălcării drepturilor Asociației, conferite de legislație, Actul Constitutiv al Ecoaqua SA și Statutul ADI Ecoaqua;

2. Certificatul Constatator eliberat in data de 25.05.2020 de către Registrul Comerțului în care se specifică componența Consiliului de Administrație ca fiind compusă din

– președinte prof.  doc. Ing. Bica I, ing. Zăvălaș L., avocat Burlacu L., conf. univ.dr.ing  Popescu C, ing. Voican Alexandru. ing. Iorgovici C. ec. Șerban F;

iar în funcția de director general ing. Neagu C. ,

3.      Funcționarea unui Consiliu de Administrație altul decât cel mai sus amintit, care a instalat un director interimar făra a avea atribute conferite de un act oficial

au decis cu 26 de voturi pentru si 4 abțineri (Consiliul Judeţean Călăraşi, Municipiul Olteniţa, Oraş Lehliu Gară, Oraş Budeşti) urmatoarele:

1. Împuternicirea avocatului Asociaţiei pentru realizarea  unei verificari amănunțite asupra situatiei existente şi demararea procedurilor de sesizare ale organelor abilitate dacă este cazul.
  2. Să solicite organelor de conducere ale operatorului  Ecoaqua SA, restabilirea conducerii în conformitate cu certificatul constator, până la stabilirea unor alte modificari sau menţiuni.

Votul arată că indiferent de culoarea politică, reprezentanţii UAT-urilor au înţeles importanţa aranjamentului instituţional  necesar pentru semnarea contractului POIM.

Asociaţia Ecoaqua, în calitate de Autoritate tutelara, a organizat selecţia membrilor Consiliului de Administraţie conform OUG 109/2011, procedură care s-a finalizat cu o lista scurtă din care a fost numit Consiliul de Administraţie.

Asociația, în calitate de Autoritate Tutelară a operatorului Ecoaqua SA, ce reprezintă prin aleșii locali, întreaga populație din aria de delegare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, organism care a lansat procedurile pentru obținerea fondurilor POIM (260 milioane euro) încă din anul 2013, va face în continuare toate demersurile necesare pentru funcționarea legală a operatorului și rezolvarea oricăror probleme ce ar putea împiedica semnarea proiectului de infrastructură mare (POIM) programată pentru luna iulie anul curent.

Călărași: A murit în poartă la Tenaris / Video

Niculae Ciobanu, șeful Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Călărași, a fost dat afară

41 de autovehicule deszăpezite; 126 persoane salvate de către forțele de intervenție; 5 gravide și 6 persoane cu diferite afecțiuni medicale au ajuns în siguranță la spitale