AcasăBREAKING NEWSCu șeful liberalilor, Daniel Ștefan Drăgulin, despre elefantul din vitrină

Cu șeful liberalilor, Daniel Ștefan Drăgulin, despre elefantul din vitrină

Asfalt pentru DNA

– Ce faceți, domnule președinte, președinte cu fustă?
– Cu ce?!
– Cu fustă!
– Eu nu am fustă.
– Așa vă caracterizează echipa de zgomote a colegului dvs de partid, Vasile Iliuță.
– A, acum îmi dau seama la ce anume faceți referire. Nu e problema mea. Din punctul meu de vedere, sunt niște răutăți emise, de unii sau de alții, pe siteurile de socializare, sub identități false.
– Până să aveți mici fricțiuni cu colegul dvs de partid, Vasile Iliuță, nu s-a mai întâmplat să existe astfel de situații.
– Îi las pe ceilalți să analizeze. Din punctul meu de vedere, nu mă regăsesc în ceea ce emit aceștia.
– Ca să continuăm în aceeași linie, câte drumuri ați făcut la Direcția Națională Anticorupție?
– Zero.
– Nu ați făcut cărare pe-acolo, nu ați asfaltat celulele?
– Nu am fost și sper să nu mă duc vreodată.
– Până la urmă nu vedem nimic în neregulă dacă e cineva audiat de acest parchet.
– Nu am fost. Astea sunt speculații pe care le fac alții. E problema lor. Culmea e că exact cei care emit astfel de aserțiuni în spațiul public, prin diverse canale, au astfel de probleme. Eu, la ora actuală, nu am fost.
– Ați fost vreodată citat? În calitate de martor, în calitate de suspect…
– Niciodată.
– Și de unde aceste povești?
– V-am spus, sunt niște răutăți, astfel le caracterizez, ale unor oameni.

Diversitate, dar de opinii

– Domnule președinte, sunt niște fapte care s-au petrecut: într-adevăr, fostul președinte liberal a fost chemat la DNA, într-o speță care a fost sesizată, perfect legal, pe email.
– Vă spun din nou: nu mă simt amenințat, nu mă simt supravegheat, nu cred că am de ce.
– Și de ce nu sunteți o echipă?
– Când am preluat organizația județeană, știți foarte bine că în discursul pe care l-am avut la învestire am spus că sunt omul echilibrului, eu am făcut echipă și fac echipă cu toată lumea. Din punct de vedere al organizației, la ora actuală, nu cred că există facțiuni, ci există poate persoane care sunt de-o parte sau de alta.
– De o parte sau de alta a cui?
– Să discutăm cu cărțile pe masă. Este vorba de marea majoritate a membrilor liberali, vechii liberali și nu numai, dar există și o parte care se manifestă anormal. Eu cred, și este normal, că, spre exemplu, Vasile Iliuță, din calitatea pe care o are, aceea de președinte al Consiliului Județean călărași, să fie susținut de toți liberalii. Cum același lucru îl aștept și eu, din calitatea mea de primar al municipiului Călărași. Că există unele derapaje, e normal, așa e într-o echipă, nu toată lumea trebuie să gândească uniform.
– Da, e normal, diversitatea opiniilor este benefică.
– Eu nu-mi doresc însă să existe derapaje politice.

Elefantul din vitrină

– Să nu ne facem că nu vedem elefantul! La câte chefuri ați fost cu Vasile Iliuță?
– La niciunul.
– Nu ați fost invitat sau vă protejați ficatul?
– Am fost invitat la multe astfel de întâlniri, dar nu am timp, în primul rând, să stau la șprițuri și în al doilea rând eu nu beau. Nu mă simt în largul meu să mă duc acolo și sa stau să văd cum toată lumea bea.
– La ministere, de ce nu vă ia de mână, să vă deschidă uși? Că asta face, dar nu cu oamenii din PNL și nu pentru problemele comunității.
– Nu vreau să cred că Vasile Iliuță nu are o astfel de maturitate politică, raportat la ce anume a spus președintele PNL Ludovic Orban, eu încă nu cred că face astfel de greșeli. Eu nu cred. Își asumă o mare responsabilitate pentru că, în momentul în care aceste lucruri se adeveresc, ne vom întoarce la ceea ce a spus președintele Orban. Ar fi o mare problemă.
– Ce a spus domnul Ludovic Orban?
– Foarte clar: că orice relație de ajutor pe care o avem cu cei din PSD trebuie pusă în discuția Biroului Permanent.
– Din datele care sunt de notorietate la nivelul municipiului și județului, domnul președinte al Consiliului Județean Călărași nu numai că are relații apropiate cu cei din PSD, dar acestea ar putea fi considerate chiar de natură intimă!
– Este problema dânsului. Nu mă gândesc neapărat la relațiile intime ale acestuia, ci la altfel de relații. Aici discutăm despre două lucruri: relațiile din administrație și relațiile politice. Nu zice nimeni să nu dialoghezi cu adversarii politici și să găsim împreună soluții pentru comunitate. Dacă există o altfel de relație, făcută de unul dintre noi, cade în responsabilitatea aceluia care face așa ceva. Va veni momentul în care, la un moment dat, se va trage o linie. Vasile Iliuță va răspunde pentru ceea ce face.

Decizii unilaterale

– Domnule președinte, chiar nu vreți să vedeți elefantul! La alegerile locale din 2016, în teritoriu, v-a dublat candidații liberali cu candidați din vechiul PDL puși pe listele social-democraților. La alegerile generale, sunt mărturii, a încercat să dubleze candidații liberali cu acel cuplu comico-fantezist Belușică-Vlădică, venit din cercul lui de amici.
– Deciziile pe care le ia, sunt unele unilaterale. Nu vreau să intru în profunzimea acestor probleme. Dacă acestea vor afecta imaginea Partidului Național Liberal, vor fi discutate. Dacă aceste lucruri se vor adeveri, aceste lucruri le vom discuta la alt nivel. În momentul în care se vor dovedi adevărate, deja situația este alta.
– Domnule președinte, câți liberali mai așteptați să căsăpească? Mulți dintre voi sunteți puși pe tocător.
– Situația asta e cunoscută și la nivel central. Se cunosc aceste disensiuni dintre domnul Iliuță și unii dintre colegii noștri. Eu nu am stat lângă ei, să știu ce anume au discutat dar, într-adevăr, este o problemă, pentru mine e un semnal de alarmă față de modul în care Vasile Iliuță se comportă cu unii dintre colegii de partid.

Structura PSD din PNL

– Am putea să vă dăm nume în acest sens, cel puțin 10. Uitați, spre exemplu, ce este la Spitalul Județean. La acest moment, dvs. aveți idee cine mai conduce pe-acolo?
– Este în responsabilitatea lui.
– Da. Dar se reflectă în activitatea voastră politică, la nivel local.
– Va fi o temă la următoarea noastră întrunire. Îi vom cere să ne explice ce se întâmplă, până la urmă, acolo. Vom lua niște decizii după ce vom asculta și punctul de vedere al lui Vasile Iliuță, este în responsabilitatea lui directă. Vom vedea și ce anume spun ceilalți colegi. Chiar el și-a luat angajamentul că vom discuta aceste lucruri, ca într-o echipă.
– Păi ce echipă faceți când dvs sunteți președintele-primar cu fustă?
– Lăsați, astea sunt răutăți, pentru mine nu au nici o valoare.
– Aceste mesaje vin de la echipa de consilieri a acestuia.
– Credeți că știe despre ele?
– Cu siguranță.
– Dacă face acest lucru, este rușinos pentru un bărbat. Dacă are ceva de spus, să vină și să spună așa cum fac eu, față în față sau public. Dacă încurcă lucrurile, atunci are o problemă.
– Domnule președinte, să fim clari, în interiorul organizației dvs există o structură venită din PSD.
– În structurile de partid nu avem așa ceva. Dacă ne uităm la cei care compun structura de conducere liberală, în județul Călărași, nu avem o astfel de problemă. Acest comando există poate în afara organizației, asta e altceva.
– Domnule, Vasile Iliuță vă reprezintă pe voi, liberalii?
– Cu bune și cu rele, ne reprezintă.
– Până când?
– Până când vom lua o decizie.
– Mulțumiri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read