AcasăBREAKING NEWSDecizie definitivă: Dorel Dorobanțu nu mai este primarul orașului Fundulea

Decizie definitivă: Dorel Dorobanțu nu mai este primarul orașului Fundulea

Printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la data de 27.11.2018 a fost respins recursul declarat de Dorel Dorobanțu, primarul în funcție al orașului Fundulea. Acesta a atacat, la Curtea de Apel București, la data de 10.12.2016, raportul de evaluare nr. 2567/G/II/22.01.2016, emis de Agenția Națională de Integritate.

A fost găsit incompatibil

Agenția Națională de Integritate a constatat că primarul orașului Fundulea, Dorel Dorobanțu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, când a deținut, simultan, funcția de primar al orașului Fundulea și pe cea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Prefectul județului, george Iacob, este obligat să ia act de decizia instanței, care este definitivă, și să emită ordin de încetare a mandatului de primar al orașului Fundulea pentru Dorel Dorobanțu. Acesta nu mai poate ocupa o astfel de funcție publică timp de 3 ani de la punerea în executare a sentinței.

Ligia Bivol este în aceesituație

În aceeași situație se află și Ligia Bivol, care ocupă postul de viceprimar al orașului Fundulea. Starea de incompatibilitate a fost sesizată de Agenția Națională de Integritate, prin raportul de evaluare nr. 18629/G/II/28.04.2016. Ligia Bivol s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, când a deținut simultan funcția de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului tehnologic nr. 1 Fundulea. Instanța de fond, Curtea de Apel București, a emis o primă decizie în cadrul acestui conflict de natură juridică, respingând cererea Ligiei Bivol de anulare a raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate. Soluția a fost atacată cu recurs, dosarul fiind pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție din data de 2.05.2018. Evident, soluția va fi aceeași ca și în cazul primarului Dorel Dorobanțu.

USL la Fundulea

Dorel Dorobanțu este la al patrulea mandat de primar al orașului Fundulea. În prezent, este membru al Partidului Social Democrat, Organizația județeană Călărași, unde ocupă funcția de vicepreședinte. Ligia Bivol face parte, de asemenea, din Partidul Social Democrat. După emiterea ordinului de prefect prin care Dorel dorobanțu își va pierde mandatul de primar, postul acestuia va fi ocupat de Ligia Bivol, ca primar interimar. Sunt date conform cărora Ionel Zainea, consilier orășenesc, ar urma să fie numit în postul de viceprimar. Zainea este un vechi membru PSD cunoscut în mediul virtual mai ales pentru ieșirile sale de un comic aparte. Aceste mutări politice se vor realiza și cu ajutorul consilierilor Partidului Național Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read