AcasăBREAKING NEWSDescinderi la Vărăști, într-un dosar de trafic internațional de droguri / Video

Descinderi la Vărăști, într-un dosar de trafic internațional de droguri / Video

Descinderi, în cursul zilei de ieri, 29 noiembrie, ale lucrătorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, pe raza satului Vărăști, comuna Dorobanțu, în 4 locații. Satul a fost împânzit de mașini ale oamenilor legii, fiind luat efectiv cu asalt, de la prima oră a dimineții. Vizate au fost sediile a două magazine, unul situat la drumul principal și un altul aflat în interiorul satului, lângă biserică, dar și două locuințe.

S-au efectuat percheziții amănunțite. Din primele date, s-au efectuat activități într-un dosar de urmărire penală privind destructurarea unui grup infracțional. S-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducerea în țară de droguri de risc și contrabandă calificată.

În cauză, s-a reținut faptul că, pe raza județului Călărași a acționat o rețea infracțională formată din 6 persoane, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia introducerii în țară de droguri de risc(cannabis), pe care membrii rețelei le-ar fi cultivat pe teritoriul Spaniei, cu scopul de a le comercializa către diferite persoane din județul Călărași.

La data de 29.11.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Călărași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de două persoane, în timp ce primeau un colet ce conținea cantitatea de 200 de grame de rezina de cannabis, de la angajatul unei firme de curierat.

Ulterior, în aceeași zi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Călărași au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași și Constanța, în urma cărora au mai fost ridicate aproximativ 6 kg. de cannabis, sumele de 47.200 de euro și 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 8 telefoane mobile și 2 arme cu aer comprimat și muniție.

În cursul zilei de azi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alte două persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Constanța, a lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Călărași și D.G.P.M.B, precum și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read