Călărași SUD
BREAKING NEWS

Descinderi la Vărăști, într-un dosar de trafic internațional de droguri / Video

banner

Descinderi, în cursul zilei de ieri, 29 noiembrie, ale lucrătorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, pe raza satului Vărăști, comuna Dorobanțu, în 4 locații. Satul a fost împânzit de mașini ale oamenilor legii, fiind luat efectiv cu asalt, de la prima oră a dimineții. Vizate au fost sediile a două magazine, unul situat la drumul principal și un altul aflat în interiorul satului, lângă biserică, dar și două locuințe.

S-au efectuat percheziții amănunțite. Din primele date, s-au efectuat activități într-un dosar de urmărire penală privind destructurarea unui grup infracțional. S-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducerea în țară de droguri de risc și contrabandă calificată.

În cauză, s-a reținut faptul că, pe raza județului Călărași a acționat o rețea infracțională formată din 6 persoane, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia introducerii în țară de droguri de risc(cannabis), pe care membrii rețelei le-ar fi cultivat pe teritoriul Spaniei, cu scopul de a le comercializa către diferite persoane din județul Călărași.

La data de 29.11.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Călărași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de două persoane, în timp ce primeau un colet ce conținea cantitatea de 200 de grame de rezina de cannabis, de la angajatul unei firme de curierat.

Ulterior, în aceeași zi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Călărași au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași și Constanța, în urma cărora au mai fost ridicate aproximativ 6 kg. de cannabis, sumele de 47.200 de euro și 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 8 telefoane mobile și 2 arme cu aer comprimat și muniție.

În cursul zilei de azi, cei 4 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alte două persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Constanța, a lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Călărași și D.G.P.M.B, precum și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Articole asemănătoare

A fost prins de DIICOT: Vindea droguri pe bază de program fix. Nu dădea pe datorie!

Aproape de comă: Un jandarm călărășean a fost prins cu o alcoolemie de 1,48 la mie în aerul expirat!

publish@calarasisud.ro

Decizie definitivă: Dorel Dorobanțu nu mai este primarul orașului Fundulea

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...