AcasăActualitate"Educație la Firul Ierbii": Ligia Deca, ministrul Educației, a fost în județul...

„Educație la Firul Ierbii”: Ligia Deca, ministrul Educației, a fost în județul Călărași

Miercuri, 23 august, ministrul liberal al Educației, Ligia Deca, s-a aflat în județul Călărași, ocazie cu care a avut și o întâlnire cu primari, președinți de filiale locale și cu reprezentanți ai Partidului Național Liberal.

Evenimentul a avut loc ulterior vizitei pe care ministrul Deca a făcut-o Școlii Gimnaziale nr. 1 Curcani, unde se desfășoară o școală de vară, cu ateliere de literație, numerație și robotică.

Întâlnirea politică a PNL Călărași a avut loc în municipiul Oltenița, aceasta fiind inițiată de președintele Ciprian Pandea și susținută de primarul Costinel Milescu și prefectul Valentin Barbu.

Ministrul Ligia Deca a purtat dialoguri constructive în special cu primarii liberali, punându-se accent pe prevederi ale noilor Legi ale Educației, dar și pe investițiile în infrastructura școlară, mai ales că la finalul discuțiilor s-au semnat și contracte de finanțare privind dotări în școlile călărășene.

S-au semnat 20 astfel de contracte de finanțare venită de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru dotarea școlilor cu mobilier, echipamente IT și laboratoare noi. Valoarea totală a proiectelor depuse de autoritățile publice locale, din întreg județul Călărași, pe toate apelurile deschise prin P.N.R.R., de către Ministerul Educației, depășește suma de 203 milioane lei.

Astfel de fonduri au fost accesate de administrațiile liberale care au răspuns apelului de proiecte al Ministerului Educației, după cum urmează: Oltenița, Alexandru Odobescu, Chiselet, Cuza Vodă, Dichiseni, Dorobanțu, Dragalina, Jegălia, Luica, Mitreni, Modelu, Nicolae Bălcescu, Plătărești, Radovanu, Șoldanu, Spanțov, Ștefan cel Mare, Tămădău Mare, Ulmu și Unirea.

Agenda zilei din județul Călărași a ministrului Ligia Deca s-a încheiat cu o vizită la Școala Gimnazială prof. Lucian Pavel, din municipiul Oltenița, aflată în reabilitare și modernizare.

„Este o unitate de învățământ din mediul rural, al cărei director, Viforel Dorobanțu, a primit, în anul 2022, Premiul Directorul anului pentru inovare, în cadrul Galei Premiilor AVE”, a fost declarația făcută de Ligia Deca, după ce a vizitat școala din satul Curcani.

„Îl cunoșteam pe domnul director. Astăzi, însă, i-am cunoscut și echipa și m-am bucurat de dialogul constructiv și onest pe care l-am avut, într-un cadru deloc formal, potrivit pentru a împărtăși experiențe „de la firul ierbii”, așa cum profesorii prezenți la discuție le-au numit. De altfel, Scoala de vară de la Curcani poartă numele ELFI – Educație la Firul Ierbii. Mi-aș dori să pot mulțumi personal fiecărui om al școlii care face din binele copiilor o prioritate. Aveți toată aprecierea și toată susținerea mea și sper ca timpul să-mi permită să mă bucur de cât mai multe întâlniri cu dumneavoastră – cei care sunteți ghid și veți rămâne repere în devenirea copiilor noștri!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read