AcasăBREAKING NEWSIncendiu violent la o locuință din municipiul Călărași / Video

Incendiu violent la o locuință din municipiul Călărași / Video

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 6 autospeciale timp de aproximativ 180 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte locuințe și bunuri materiale, sau chiar pierderea unor vieți omenești

În data de 16.10.2019, ora 14.50, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă ,,Barbu Știrbei” Călărași, a fost sesizat, prin SNUAU-112, despre faptul că la o garsonieră dintr-un bloc de locuit, situat în Municipiul Călărași, s-a produs un incendiu cu degajări de fum dens.
La fața locului s-au deplasat rapid 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași, cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru transportul victimelor multiple, o autospecială de prima intervenție si comandă si un echipaj de prim ajutor SMURD.
La sosirea echipajelor profesioniste, incendiul se manifesta violent in interiorul locuinței, etajele II,III,IV și casa scării fiind inundate cu un fum dens, existând risc de intoxicare a locatarilor și de extindere a incendiului la celelalte imobile și bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Pompierii militari au intervenit prompt și au organizat intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor, totdată fiind luată si măsura de creare a golurilor de ventilație prin spargerea geamurilor de pe casa scării.
Două familii ce locuiau la etajul unde s-a produs incendiul, au fost asistate medical în interiorul locuinței, iar pentru o persoană cu dizabilităti motrice, accesul salvatorilor a fost făcut pe fereastră, aceasta fiind imediat evaluată medical.

Patruzeci și două de persoane au fost evacuate de către echipele de căutare-salvare ale pompierilor militari călărășeni, unsprezece fiind asistate medical, trei dintre ele au fost transportate rapid la spital, ca urmare a producerii unor atacuri de panică.
În sprijin, la fața locului, au intervenit și două echipaje ale Serviciului de Călărași cu un medic.
La fața locului s-au aflat și echipaje ale ENEL si DISTRIGAZ, care au dispus sistarea alimentarii cu energie electrică și gaze a locuințelor.
În urma producerii acestui incendiu, au ars numeroase bunuri materiale din locuință (arsă în proporție de 80%), pompierii militari reușind să salveze bunuri materiale în valoare de peste 10.000 de lei.
Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, cauza probabilă a producerii incendiului este cea produsă de ,, efectul termic al curentului electric” ca urmarea lăsării unor aparate electrice sub tensiune, fără supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read