„Sunt un lider cu experiență care a condus și va conduce orașul ghidat de valori liberale”, afirmă Costinel Milescu, primarul municipiului Oltenița. „Am lucrat din greu în această primă parte a mandatului pentru dezvoltarea celor trei capitole importante: sănătate, învățământ și infrastructură. Viitorul a început in toamna anului 2022 când am semnat primele contracte de lucrări în valoare de 18 milioane de euro.”

Anul 2022, pentru municipiul Oltenița, a însemnat întocmirea de proiecte și accesarea de fonduri venite prin bugetul național sau al Uniunii Europene.
- Reabilitate termică în etapa I a blocurilor R, L1, P11, Sahia B+C, C1, C2, C3, C5
- În etapa a II-a se vor reabilita Spitalul Municipal Oltenița, Clubul SNO, Liceul Nicolae Bălcescu, Școala 1, Școala 3, Școala 6, Clădirea Flacăra.
Creșterea performanței energetice va fi realizată prin următoarele intervenții: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată; înlocuirea tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) către spațiile neîncălzite sau insuficient încălzite; izolarea termică a faţadei – partea opacă (inclusiv termohidroizolarea terasei); termoizolarea planşeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante în cazul existenţei şarpantei; înlocuirea învelitorii cu o soluție alternativă, în măsura în care este justificată printr-o performanță termică superioară; închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor; izolarea termică a plan şeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea clădirii sunt prevăzute spații destinate activităților la parter.
Sistem inteligent de management urban – monitorizare video în Municipiul Oltenița
Proiectul își propune: dotarea și funcționarea centrului de monitorizare în timp real a situației din localitate; extinderea sistemului WiFi în spațiile publice; sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public.
Autobuze electrice

Transportul public electric este rentabil. Are costuri de operare mai mici decât sistemele convenționale și necesită mai puțină întreținere. În derularea acestui proiect s-a obținut finanțarea pentru achiziția a 5 autobuze electrice. Se va înființa serviciul de transport public în comun în Municipiul Oltenița și localitățile limitrofe.
Pista de biciclete

Are o lungime de aproximativ 6,30 km și începe de la intrarea dinspre zona de nord a municipiului Oltenița, continuă în proximitatea albiei râului Argeș, traversează orașul și se va finaliza în zona de port la Dunăre a Olteniței. Pista de biciclete propusă va avea o lățime de 3 m pentru siguranța circulației cu biciclete/mijloace nemotorizate pe toată lungimea pistelor și va asigura un spațiu de siguranță de 0,5 m liber de orice obstacol pe toată lungimea traseului. Suprafața va fi executată din material rigid, stabil cu finisaj antiderapant. Se va executa un sistem de scurgere și evacuare a apei pluviale, pentru a nu exista pericolul de băltire a apei pe suprafața pistelor. Va avea montate indicatoare rutiere cu viteza maximă admisă (pista pentru biciclete/mijloace nemotorizate este proiectată pentru deplasarea cu o viteză de 30 km/h). Proiectul are o valoare de 7.381.000 de lei, perioada de implementare este de 40 de luni de la data semnării contractului.
Spital corp nou
Stadiu proiect: studiu de fezabilitate reactualizat

Investiția constă într-o construcție nouă, cu cinci niveluri, având următoarele funcționalități:
- Subsol: spații tehnice, adăpost antiaerian, depozitare, vestiare și sisteme de climatizare.
- Parterul clădirii va conține compartiment CPU și elemente de imagistică atașate acestuia, spații de triaj și de așteptare, farmacie central, laborator ultrarapid.
- Etajul 1 al clădirii va fi dedicate chirurgiei generale, cu două săli de operații urgente.
- Etajul 2 al clădirii va conține secția de ginecologie, sala de operații obstretică-ginecologie, sală de naștere, saloane neonatologice.
- La etajul 3 va exista o secție modernă de ATI.
S-a reactualizat devizul care are o valoare de 16 milioane de euro.
Creșterea siguranței pacienților
Stadiu proiect: contract de finanțare semnat
S-a reușit obținerea unui punctaj maxim pentru cererea de finanțare depusă pe Programul Operațional Infrastructură Mare, având ca obiect creșterea siguranței pacienților Spitalului Municipal Oltenița. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost semnat.
Obiective:
- Refacerea integrala a instalației electrice de forță, iluminat și prize;
- Refacerea instalațiilor de curenți slabi-detecție ți alarmare în caz de incendiu, introducerea unui sistem de alarmare care să detecteze concentrația de oxygen din încăperile în care există potențial risc de creștere a nivelului admis ce se va conecta la centrala de detenție și alarmare în caz de incendiu;
- Extinderea rețelei de fluide medicale în toate spațiile medicale acolo unde este necesara și echiparea cu rampe dotate cu prize de fluide medicale, pendante de anestezie și chirurgie în zona Bloc Operator;
- Modificarea instalației de fluide medicale existente în ATI și amplasarea unor console medicale care să cuprindă integrat toate fluidele medicale necesare desfășurării activității medicale în condiții de maximă siguranță pentru pacient;
- Realizarea unei instalații de aer comprimat și vacuum necesare funcționării instalațiilor medicale specifice ATI și Blocului Operator;
- Refacerea finisajelor în zonele afectate de intervențiile asupra instalațiilor.
Spital Municipal Oltenița – Ambulatoriu

Stadiu: proiectul este blocat din vina constructorului, contractul de execuție fiind reziliat din motive neimputabile autorității publice locale. Pe parcursul acestui an va fi reluată procedura de licitație pentru desemnarea unui nou constructor, imediat după obținerea avizului din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Reabilitarea sistemului de canalizare
32.388.316,43 lei este valoarea contractului de finanțare semnat de Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, pentru reabilitarea sistemului de canalizare al municipiului Oltenița.
9,3 kilometri de rețea va fi reabilitată, pe următoarele căi:
- strada Războieni;
- strada Progresului;
- bulevardul 1 Decembrie;
- strada Luceafărului;
- strada General Manu;
- bulevardul Republicii;
- strada Prof. dr. Florian Mandache;
- strada Alexandru Iliescu;
- strada Nicolae Bălcescu;
- strada Traian;
- strada Mircea Eliade;
- strada I. H. Rădulescu;
- strada Mihai Eminescu;
- strada Mihai Bravu;
- bulevardul Republicii;
- strada Pescarilor;
- Intrarea Călărași
Străzi modernizate
Pe parcursul anului 2023, vor fi modernizate următoarele căi, pe o lungime totală de peste 3 kilometri:
- strada Știrbei-Vodă,;
- strada Zefirului;
- strada Gh. Lazăr;
- strada Teiului,;
- strada Digului;
- Aleea Stejarului;
- Aleea Castanelor;
- Aleea Izvorului;
- Aleea Liliacului;
- Aleea Spicului;
- Aleea Câmpului,;
- strada 9 Mai, ;
- strada Matei Basarab,;
- strada Mușețelului;
- Intrarea Mușețelului.
Alte proiecte aflate în diferite stadii de implementare:
- Piața Centrală – construcție nouă;
- Zona de agrement Parcul Argeș;
- Creșa cu 110 locuri;
- Reabilitarea Școlii nr. 2 Lucian Pavel;
- Iluminat public inteligent;
- Port turistic și port de mărfuri;
- Cartier rezidențial Argeș-Petrom;
- Drum de centură.