AcasăBREAKING NEWSMafia fierului vechi din Sintești lovește la Grădiștea și Lupșanu

Mafia fierului vechi din Sintești lovește la Grădiștea și Lupșanu

Zeci de persoane păcălite de mafia fierului vechi, din Sintești, Sectorul Agricol Ilfov. Persoanele respective, din comunele Grădiștea și Lupșanu, au fost deja chemate la Direcția Regională Antifraudă Fiscală București.

Achiziții

De la Grădiștea, ni se semnalează că grupuri de romi au lucrat, cu ziua, pentru un pretins om de afaceri, din Sintești. Activitatea acestora a constat în arderea materialului plastic de pe componente metalice și tăierea de metal ușor cu flexul, în special cupru și aluminiu. S-a realizat în incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului Călărași. Patronul din Sintești, reprezentantul firmei Suprem Business SRL, cunoscut drept Lulu Total, le-a cerut actele de identitate, pretinzând că le încheie contracte de muncă. În schimb, în numele acestora s-au făcut achiziții de materiale neferoase, de zeci de tone. Mariana Ciocoiu apare că ar fi livrat, către mafia fierului vechi, din Sintești, cantitatea de 8.722 kilograme de cupru, 2.210 kilograme de aluminiu și 5.324 kilograme de inox, cu valoarea totală facturată de 523.833 lei, materiale provenind din gospodăria proprie.

70 de lei la zi

Nemțel Paulina, din Grădiștea, strada Viilor, nr. 42, este înregistrată în actele contabile ale firmei Suprem Busines SRL cu 18.841 kilograme de cupru, 6.700 kilograme de aluminiu, 3.678 kilograme de inox, materiale pe care ar fi primit suma de 526.891 lei. Un alt localnic din Grădiștea, Costache Gheorghe, strada Șerban Vodă, nr. 40, este înregistrat că ar fi predat materiale feroase, provenind din gospodăria proprie, în sumă de 363.588 lei. Înregistrările în actele contabile ale firmei Suprem Business Sintești sunt realizate pentru perioada iunie 2016 – decembrie 2017. În schimb, aceștia erau plătiți cu ziua, primind câte 70 de lei pentru fiecare zi lucrată. În aceeași situație sunt zeci de persoane, din Grădiștea și Lupșanu. Suprem Business Sintești este o firmă înființată în cursul anului 2016, cu sediul în Sintești, SAI, strada Principală, nr. 382 C. Pentru 6 luni de activitate în anul 2016, a raportat o cifră de afaceri de 8.718.584 lei, cu un profit declarat de 21.586 lei.

La limita sărăciei

Persoanele trecute că ar fi predat cantități de materiale refolosibile, în special aluminiu, cupru și inox, de zeci de miliarde de lei vechi, sunt analfabete și trăiesc la limita sărăciei. Au avut loc deja primele audieri la Direcția Regională Antifraudă Fiscală București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read