Călărași SUD
Anunțuri

Megaproiectul Ecoaqua intră în linie dreaptă

banner

Marți, 26 noiembrie 2019, a avut loc, la sediul Ecoaqua, o întâlnire între reprezentanții AM POIM din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, conducerea Ecoaqua SA și ADI Ecoaqua. În urma analizei efectuate de Autoritatea de Management, consultantul Comisiei Europene și Banca Europeană de Investiții, având vedere stadiul avansat al cererii de finanțare, al obținerii avizului de mediu, includerii solicitărilor privind revizuirea proiectului tehnic s-au convenit următoarele :

  • Demararea procedurilor de achizitie aferente contractelor de lucrări, prioritizarea acestora urmând a fi deciză la nivel de AM;
  • Depunerea cererii de finanțare, de către MFE, spre analiză în vederea aprobării către consultantul comisiei Europene până la 31 decembrie a.c.  

Până în acest moment, la nivel național, au fost semnate nouă cereri de finanțare pentru operatorii aglomerărilor cu număr mare locuitori, urmând ca în etapa următoare să fie dezbătută cererea Ecoaqua.

Cererea de finanțare a operatorului regional Ecoaqua, vizează investiții de 250 milioane euro în infrastructura de apă și apă uzată, fiind cel mai mare proiect de implementat vreodată în zona aferentă ariei de operare.

Ecoaqua SA este un operator cu experință în atragerea de fonduri europene, se află printre cei 14 operatori regionali din cei 45 existenți la nivel național care au reușit să implementeze în integralitate proiectul pe fonduri POS Medium, din perioada de finanțare 2007-2013 ( cca 100 mil euro pentru Municipiile Călărași, Oltenița, Urziceni, Orașele Lehliu Gară, Fundulea și Budești).

Articole asemănătoare

Cupa Marinei Realitatea din Călăraşi – 2019

POST SCOS LA CONCURS DE INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI

publish@calarasisud.ro

INFORMARE

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...