Călărași SUD
Actualitate

Primăria Municipiului Călărași – Comunicat

banner

Lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte… Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit” de Luminița VELCIU, la Muzeul Municipal Călărași

Marți, 10 decembrie  2019, la ora 18.00, la Muzeul Municipal Călărasi, va avea loc lansarea volumului ,,Cu alte cuvinte … Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obișnuit de Luminița VELCIU. Alături de autoare vor fi  elevii Şcolii gimnaziale cu program de muzică „Nicolae Titulescu”.

,,Ca orice organism viu, o campanie se creşte încet şi cu răbdare.

Mai întâi se iveşte ideea. Apoi, în solul bine pregătit se pune sămânţa care se udă cu dragoste. Când a răsărit, se curăţă precum planta de buruieni: de prejudecăţi, de spaime, de împotriviri, de „n-o să iasă!”. Se dă la soare, se stropeşte, se sapă la rădăcină şi, când fructul s-a pârguit, se aşteaptă culesul.

Aşa şi cu campania „Cartea care se transformă într-un …pian”. A crescut precum Făt – Frumos în 3 luni cât alţii într-un an şi…e gata de cules.

Pornită în septembrie, în timpul Festivalului Internaţional „George Enescu” de la o idee năstruşnică prin care mi-am dorit să transform cartea „Cu alte cuvinte…Festivalul George Enescu văzut prin ochii unui om obişnuit” într-o pianină de studiu pentru un copil talentat din provincie, dar fără posibilităţi de a-şi cumpăra un instrument, iată cum, pe negândite, această campanie şi-a împlinit menirea.

De aceea, vă invit marţi, 10 decembrie 2019, ora 18.00, la Muzeul Municipal Călăraşi (fosta primărie) pentru o lansare cu surprize. Cartea se va întâlni în cadru festiv cu oamenii oraşului copilăriei mele, unde mi-am format educaţia muzicală, dar, mai mult decât atât, va deveni un pretext pentru a vă învălui în poveşti muzicale împreună cu cei mai tineri pianişti din Călăraşi –  – şi cu dascălii lor minunaţi care pregătesc clipă de clipă, cu migală de artizan, generaţia de mâine a muzicienilor Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Fiecare carte cumpărată ajută la cumpărarea altei pianine…şi alta…

Dacă am reuşit odată, este datorită vouă! Şi tot împreună vom reuşi să dăm o şansă fiecărui copil talentat din România! ”, ne transmite Luminița VELCIU.

BIROUL DE PRESĂ

Articole asemănătoare

Localitățile călărășene, realități și perspective

publish@calarasisud.ro

ANUNȚ DE PRESĂ

publish@calarasisud.ro

Ludovic Orban, primul premier desemnat care consultă societatea civilă ȋnainte de ȋnvestitură

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...