AcasăFlashSaigon: Un nou caz de moarte suspectă

Saigon: Un nou caz de moarte suspectă

Un nou caz de moarte suspectă, în cartierul Saigon, din municipiul Călărași. Autoritățile au fost alertate în jurul orei 11:00, când s-a semnalat că o persoană, de sex masculin, nu a mai fost văzută ieșind din casă de câteva zile.

Jeg lângă CMJ

Un miros greu, de jeg, urină și fecale, răzbate din casa scării blocului dezafectat J19. Se află în proprietatea firmei Marc Trust Consid SA, fiind situat pe strada Mușețelului, din municipiul Călărași, în apropierea Centrului Militar Județean. Un caz asemănător, în aceeași zonă, s-a înregistrat tot anul acesta, în ziua de 9 mai, la un bloc vecin, aflat în proprietatea Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ Călărași. La acea dată, vecinii din blocul J28 au semnalat că de sub ușa unei garsoniere ies viermi și că în jur miroase puternic a cadavru aflat în stare de descompunere. Criminaliștii, după ce au forțat ușa de la intrare, au găsit o femeie, decedată.

Lichidatorul e II Răceanu Adrian

Blocul dezafectat J19 se află chiar la stradă, fiind una din petele de jeg ale municipiului Călărași. Este locuit de țigani, fără forme legale. Blocul nu e branșat la apă, canal sau la rețeaua electrică. Se află în proprietatea firmei Marc Trust Consid, firmă aflată în procedură de insolvență, lichidatorul fiind II Răceanu Adrian, din Slobozia. Cabinetul de insolvență nu a asigurat o pază minimă la acest imobil. A fost ocupat cu japca, de familii nevoiașe. În jur, se poate observa lesne că multe din camere sunt legate la firele de curent de la rețeaua stradală. La parterul acestui focar de infecție funcționează și două așa-zise asociații ale romilor. Conform unor date, se percepe taxă de protecție pentru a se putea ocupa acolo o cameră.

Bombă biologică

De data aceasta, cel găsit decedat este un bărbat, de 58 de ani. Se numește Miu Ionel. Ocupă o cameră la etajul al doilea. A fost găsit în casă, mort. Ușa era închisă de dinăuntru. S-a găsit și o sticlă de alcool. Nu se poate pătrunde pe casa scării. Mirosul este insuportabil. Treptele de la casa scării nu mai au balustrade. Zona e o adevărată bombă biologică. E ciudat cum autoritățile călărășene se complac în a menține o astfel de situație, într-un municipiu reședință de județ, fără să aplice sancțiuni proprietarului sau celui care administrează respectivul imobil. Situația, însă, e una generalizată în Saigon. Dezinsecțiile, deși se execută periodic, nu au eficiență. Mulți beneficiari de spații în fostele cămine muncitorești ale fostei firme Consid, devenite acum locuințe sociale, refuză ca spațiile să fie dezinfectate.

Sume uriașe

Blocurile din zonă au fost cumpărate de Primăria Călărași, pe mandatul edilului Nicolae Dragu, de la firma Consid SA. Spațiile au fost transformate în locuințe sociale, după ce municipalitatea a investit sume uriașe în reparații și amenajări. Conform unor date, dacă Primăria Călărași ar fi construit astfel de clădiri de la stadiul zero, ar fi costat mai puțin. La acest moment, sunt date care confirmă că toate locuințele din zona Saigon sunt invadate de păduchi de lemn. În cauză, s-a deschis dosar de moarte suspectă, ni se comunică prin biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read