AcasăBREAKING NEWSFără precedent: A fost angajat la Consiliul Județean Călărași pe baza unei...

Fără precedent: A fost angajat la Consiliul Județean Călărași pe baza unei adeverințe care conține date false!

A prezentat o adeverință care conține date false și în baza acesteia a ajuns să ocupe postul de director executiv adjunct al Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe, din cadrul Consiliului Județean Călărași. Adeverința este eliberată de o firmă la care nici măcar nu avea calitatea de angajat. Este vorba de Eduard Grama, un apropiat al actualului șef al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

 

Concursul s-a derulat în data de 5 decembrie 2016, comisia de evaluare a dosarelor și a rezultatelor fiind formată din: Negulescu-Ioniță Neli Lidia, director executiv la Direcția de Management, în calitate de președinte de comisie, Vâlcea Adriana, din cadrul Serviciului Personal, în calitate de secretar. Negulescu-Ioniță Neli Lidia este un alt apropiat al actualului președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. „Concursul” a constat într-o selecție de dosare. Singurul dosar prezent a fost cel al lui Eduard Grama.

Negulescu-Ioniță Neli Lidia și Vâlcea Adriana se fac vinovate fie de neglijență în serviciu, fie de complicitate la fals și uz de fals. O condiție obligatorie pentru ocuparea unui astfel de post, de director-executiv adjunct, în cadrul Consiliului Județean călărași, este ca orice candidat să aibă o vechime minimă de 3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice. Eduard Grama este absolvent al Universității Titu Maiorescu, cu specializarea finanțe-bănci. A absolvit în 2002. La „concursul” organizat de Consiliul Județean Călărași, pentru a-și dovedi vechimea în specialitatea studiilor, a prezentat adeverința cu numărul de înregistrare 86/23.11.2016. Aceasta poartă ștampila SC Meca Impex SRL Călărași.

Adeverința conține date de un fals grosolan. Primul paragraf din aceasta este edificator pentru a demonstra o asemenea situație. Este ciudat cum membrii comisiei de evaluare a dosarelor, în fapt Negulescu-Ioniță Neli-Lidia și Vâlcea Adriana, n-au observat o asemenea neconcordanță.

Funcția de administrator al unei firme nu este echivalentă cu semnarea unui contract individual de muncă. Nu implică plata contribuțiilor sociale pentru postul ocupat. Data eliberării adeverinței este de 23.11.2016, iar pentru perioada 2012 – 2016, Eduard Grama nu apare cu vreun contract individual de muncă în Registrul General de Evidență a Salariaților – Revisal. Paragraful e de un fals ordinar, căci Eduard Grama, omul președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, e posibil să fi fost administrator al firmei SC Meca Impex SRL, dar în nici un caz nu a fost angajat al acestei firme! O firmă nu te poate angaja în baza unui act administrativ de numire în postul de administrator.

SC Meca Impex SRL a fost înființată la data de 10.01.2008. Pentru anul 2008, numărul salariaților raportați a fost 0 (zero). La acest moment, firma figurează cu Stoica Claudiu Daniel drept administrator. A fost cooptat în structura acționariatului la data de 6.7.2012.  Nu sunt indicii referitoare la data la care acesta a fost numit administrator al SC Meca Impex SRL în locul lui Grama Eduard. Din calitatea de administrator, SC Meca Impex SRL scrie că Grama Eduard a dobândit vechime în muncă. Afirmația este una tot de un fals evident.

La SC DG Consulting Service SRL, prin adeverință se certifică faptul că actualul director executiv adjunct al Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe, din cadrul Consiliului Județean Călărași, Grama Eduard, ar fi fost angajat, ca economist, deci în specialitatea studiilor, pentru perioada 1.12.2002 – 1.04.2003. Firma DG Consulting Service SRL, înființată la data de 17.05.2000, a depus acte contabile numai pentru anul 2001, când a raportat un număr de 8 angajați. Atât. După anul 2001, firma nu mai depune acte contabile la instituțiile statului și e absolut fals ca Grama Eduard să fi fost angajatul acesteia, în astfel de condiții.

SC Adma SRL și SC Ovidiu 2003 SRL sunt două firme care, după ce au activat pe raza municipiului Călărași, și-au schimbat denumirea și și-au mutat sediul social în localitatea Câmpina, județul Prahova.  SC Adma SRL a devenit SC Savlievo Fresh SA, cu ultimul administrator Pavel Victoraș, cu procedură de insolvență deschisă, la Tribunalul Prahova, la data de 28.09.2012. SC Ovidiu 2003 SRL, cu Grama Florin Andrei, fratele lui Grama Eduard, drept unic asociat, își mută, la rându-i, sediul social în județul Prahova, figurând cu Vlase Marian drept administrator. Depune ultimul bilanț contabil în anul 2008, când înregistrează pierderi de 898.259 lei și datorii de 11.794.737 lei. Sunt și aici dubii serioase legate de faptul că Grama Eduard ar fi fost angajat, cu carte de muncă, la aceste două firme. În fapt, astfel de date se pot verifica, de organele abilitate, prin declarațiile lunare de impunere depuse la administrațiile financiare.

Această adeverință, cuprinzând date mincinoase, nu este asumată de cineva, prin declinarea identității și a calității de reprezentant legal al SC Meca Impex SRL Călărași. Hârtia cuprinde o mâzgălitură, pe post de semnătură olografă.

Prin angajarea lui Grama Eduard, în calitatea de director adjunct , al Direcției Dezvoltare Regională și Relații Externe, din cadrul Consiliului Județean Călărași, pe paza unei adeverințe cuprinzând date false, toate hârtiile implicând relații de orice natură, juridice sau financiare, semnate de acesta, sunt lovite de nulitate. Cazul este unul fără precedent. În acest caz, publicația noastră va sesiza și parchetul competent.

SC Meca Impex SRL putea elibera o adeverință din care să rezulte perioada în care Grama Eduard a activat, cu contract individual de muncă, la această firmă, în oricare post, inclusiv în cel de economist, specificând perioadele aferente. În schimb, această firmă, prin adeverința emisă, își asumă date înregistrate de alte firme, nu știm pe baza căror criterii. În cazul în care Grama Eduard ar fi activat, cu contract individual de muncă, în oricare post, inclusiv în cel de economist, pentru firmele Pani-Pat SRL, DG Consulting Services, Adma SRL sau Ovidiu 2003, ar fi trebuit să atașeze la dosarul de concurs adeverințe eliberate de firmele în cauză. În schimb, chiar și în aceste condiții, un contract individual de muncă sau înscrisurile din cartea de muncă nu atestă în mod obligatoriu vechime în muncă sau în specialitatea studiilor dacă nu sunt plătite și taxele aferente către bugetul de stat.  Nu știm dacă și președintele Consiliului Județean Călărași a avut reprezentarea că urmează să angajeze, la această instituție, pe un post extrem de important, un individ, pe baza unei adeverințe care cuprinde date evident false, însă și acest aspect urmează să fie lămurit de parchetul competent.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read