AcasăPoliticăSenat: Roxana Natalia Pațurcă a susținut o declarație politică intitulată ”MODALITĂȚI NOI...

Senat: Roxana Natalia Pațurcă a susținut o declarație politică intitulată ”MODALITĂȚI NOI DE INVESTIȚII PENTRU CETĂȚENI”

Roxana Natalia Pațurcă, senatoare de Călărași, în grupul Social-Democrat, a susținut o declarație politică intitulată ” MODALITĂȚI NOI DE INVESTIȚII PENTRU   CETĂȚENI”.

Odată cu apariția Programului Tezaur – ediția CENTENAR, cetățenii care până acum au fost nevoiți să apeleze la depozite ale instituțiilor financiare bancare, au o altă variantă în ceea ce privește investițiile pe termen mediu și lung. Până în momentul actual, instituțiile financiare bancare, au oferit o rată a dobânzii care în anumite cazuri se apropia de valoarea 0, acest lucru fiind de nepermis, în contextul în care, în același timp, aceleași instituții financiare bancare au primit dobânzi de până la 4% de la stat.
Decizia de a introduce această măsură, reflectă preocuparea Guvernului de a respecta Programul de Guvernare, al Partidului Social Democrat, în contextul în care în conținutul său, respectiv în capitolul ”Programul de politici publice pentru perioada 2017-2020” este prevăzută această măsură.

,, Doamnelor și domnilor,

Declarația mea politică de astăzi, se referă la prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR, un subiect de importanță majoră, în ceea ce privește modalitățile de investiții pe care cetățenii României le au la dispoziție în prezent.

Am primit cu bucurie, decizia Guvernului de a pune la dispoziția cetățenilor titluri de stat,  ce pot fi achiziționate de orice persoană fizică care a împlinit 18 ani, chiar în anul în care România împlinește 100 de ani.

Decizia de a introduce această măsură, reflectă preocuparea Guvernului de a respecta Programul de Guvernare, al Partidului Social Democrat, în contextul în care în conținutul său, respectiv în capitolul ”Programul de politici publice pentru perioada 2017-2020” este prevăzută această măsură.

Susțin această măsură privind emisiunea de titluri de stat pentru cetățeni datorită faptului că ele vor aduce beneficii reale cetățenilor.

În vederea argumentării a ceea ce am spus mai devreme, vreau să enumăr câteva beneficii pe care cetățenii le vor avea dacă vor opta pentru achiziționarea titlurilor de stat:

  1. Rata dobânzii de 5% – în ceea ce privește rata dobânzii, procentul de 5% este cu mult peste nivelul mediu pe care cetățenii îl primesc în prezent la un depozit oferit de instituțiile financiare bancare din România.

 

  1. Neimpozitarea veniturilor obținute din titlurile de stat – faptul că statul nu va supune impozitării veniturile obținute de cetățeni în urma investițiilor în titluri de stat, reprezintă un avantaj enorm pentru cetățeni, față de investițiile făcute în depozitele bancare și implicit un motiv în plus pentru a se îndrepta către acest tip de investiție.

 

  1. Risc 0 pentru persoanele care vor să investească în titluri de stat – datorită faptului că statul garantează titlurile de stat, cetățenii pot avea toată încrederea că acest tip de investiție este în prezent una dintre cele mai atractive de pe piață.

 

  1. Reducerea dependenței cetățenilor față de bănci – odată cu apariția Programului Tezaur – ediția CENTENAR, cetățenii care până acum au fost nevoiți să apeleze la depozite ale instituțiilor financiare bancare, au o altă variantă în ceea ce privește investițiile pe termen mediu și lung. Până în momentul actual, instituțiile financiare bancare, au oferit o rată a dobânzii care în anumite cazuri se apropia de valoarea 0, acest lucru fiind de nepermis, în contextul în care, în același timp, aceleași instituții financiare bancare au primit dobânzi de până la 4% de la stat.

 

 

  1. Creșterea accesibilității în rândul cetățenilor – un alt avantaj major este reprezentat de valoarea de la care poate începe subscrierea, respectiv 1 leu, ajungând până la 100.000 lei. Conform informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor Publice, titlurile de stat pot fi cumpărate prin următoarele canale de distribuție:

 

  • în perioada 15 iunie – 06 iulie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal;
  • în perioada 15 iunie – 05 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 15 iunie – 04 iulie 2018 din mediul rural.

Consider că aceste argumente sunt mai mult decât suficiente pentru a ne putea forma o imagine concretă despre impactul benefic pe care investițiile în titluri de stat îl vor avea pentru cetățeni.

Pe această cale, vreau să felicit Ministrul Finanțelor Publice și echipa care s-a ocupat de Programul Tezaur – ediția CENTENAR, pentru decizia de a pune la dispoziția cetățenilor noi posibilități în ceea ce privește investițiile pe termen mediu și lung.

 

Vă mulțumesc ! ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read