Călărași SUD
BREAKING NEWS

Soacră de polițist, oarbă la mișto și cu drept de însoțitor, pe banii statului| Video

banner

Sătenii o cunosc drept medic veterinar. Se numește Viorica Marin, născută la data de 8.05.1959, iar la data eliberării certificatului de încadrare în grad de handicap, avea domiciliul pe raza comunei Cuza Vodă, satul Călărașii Vechi. La acest moment, domiciliază, în acte, în municipiul Călărași, strada Independenței, nr. 104.

Este soacra polițistului Grigore Chiriță, angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, cu funcția de agent 1. În declarația de avere a acestuia, datată 14.04.2020, afirmă că deține, împreună cu soția Arșinica Andreea Chiriță, doar terenuri, mai precis 9 mp teren intravilan și 4,4 ha teren extravilan. Conform acestui document, polițistul Grigore Chiriță nu realizează venituri salariale, dar nici soția acestuia, Arșinica Andreea Chiriță. Arșinica Andreea Chiriță deține, pe raza aceluiași sat, Călărașii Vechi, o casă ridicată recent. Declarația de avere a polițistului Grigore Chiriță conține mai multe date inexacte, false.

Viorica Marin, medicul veterinar, cum este cunoscută în sat, deține certificatul de încadrare în grad de handicap, eliberat de Consiliul Județean Călărași, cu nr. 4245/18.12.2012. Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulți, în respectivul document, afirmă că Viorica Marin se încadrează în gradul de handicap GRAV, cu asistent personal. Codul bolii este H52 – afecțiunile mușchilor oculari, ale mișcărilor binoculare, de acomodare și de refracție.


Am găsit-o în această dimineața la locuința din Călărașii Vechi, făcând, spune aceasta, treburi gospodărești. Antamăm cu aceasta vaccinarea unor căței. E extrem de volubilă. Știe și unde stăm! “Aaa, la casa aia frumoasă stați, unde e husky, acolo!” Îi spunem, în cele din urmă, cine suntem și o întrebăm dacă este posesoarea unui certificat de handicap permanent. “Domnule, vii cu politică la mine?” Viorica Marin nu-și mai găsește cuvintele. Încasează, de la statul român, de 8 ani, pensie în grad de handicap grav, deși aceasta zburdă pe străzi, inclusiv pe bicicletă. Are și drept de însoțitor. 

  • Eu, pensie de handicap? De unde?
  • N-aveți? Doamnă, aveți pensie de handicap și cu drept de însoțitor permanent. Uitați documentul!
  • Nu!
  • N-aveți?
  • Nu!
  • Deci actul ăsta e fals?
  • Nu am!
  • Deci nu sunteți handicapată?
  • Nu!

Nu am găsit-o la domiciliul din Călărașii Vechi pe Arșinica Andreea Chiriță, fata acesteia, care se prezintă tot medic veterinar pe raza satului Călărașii Vechi. Arșinica Andreea Chiriță se declară candidat la primăria din localitate, afirmând că, în cazul în care va câștiga scrutinul din 27 septembrie, își va dona tot salariul “pentru bătrânii din comună”. Mult mai simplu ar fi fost ca, prin intermediul medicului de familie Camelia Ligia Mazilu, să-i încadreze în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor, așa cum are, de 8 ani, mama acesteia.

EXPLICAȚIILE ARȘINICĂI ANDREEA CHIRIȚĂ SUNT PENIBILE: “DOMNULE, DACĂ DUMNEAVOASTRĂ AVEȚI UN SCENARIU POLITIC ȘI VREȚI SĂ-L DERULAȚI, NU-L DERULAȚI CU MIZERII. EU AM ÎNCHEIAT ORICE DISCUȚIE CU DUMNEAVOASTRĂ! LA REVEDERE!”

Arșinica Andreea Chiriță nu a dorit să ne spună dacă ea este cea care încasează, lună de lună, banii, ca însoțitor permanent al oarbei Viorica Marin, mama acesteia.

În sat, lumea e siderată la aflarea veștii că Viorica Marin, medicul veterinar al satului, primește pensie pe motiv că este încadrată în grad de handicap grav, cu drept de însoțitor. “Mă-ntâlnesc ieri cu ea, era pe bicicletă, și-mi spuneți că e oarbă? Cum să fie?!”

Am dorit să obținem și punctul de vedere al medicului de familie Camelia Ligia Mazilu. Nu am găsit-o la cabinet. În schimb, am apelat-o pe telefonul mobil. După ce i-am spus cine suntem și ce vrem, i s-a stricat, brusc, receptorul: “Alo, alo, nu vă aud!” Redacția noastră va sesiza parchetul competent!

Articole asemănătoare

Frumușani: Imagini terifiante de la accidentul din această dimineață / Video

publish@calarasisud.ro

Contrabandă: Poliţiştii au ridicat 363.500 de ţigarete, 288.000 de lei și 25.560 de euro

Drăgulin candidează pentru un nou mandat: Pe drumul modernizării și dezvoltării durabile

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...