Călărași SUD
Actualitate

Stații automatizate și biciclete inteligente, printr-un nou contract cu finanțare europeană semnat de Primăria Municipiului Călărași

banner

Primăria Municipiului Călărași a semnat un nou contract finanțat din fonduri europene, proiect ce se adaugă celor 17 aflate deja în implementare,  valoarea totală fiind de 37,4 milioane euro.

Accesat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4, proiectul Sporirea gradului de mobilitate al populației prin introducerea unui sistem integrat de mobilitate urbană alternativă, cu stații inteligente automatizate de biciclete în municipiul Călărași”, semnat joi,  30 aprilie 2020, are o durată de implementare de 24 de luni și o valoare elibigilă de 6.194.443 lei (aproximativ 1,3 milioane euro), co-finanțarea municipiului fiind de 2%.

19 locații din întreg municipiul Călărași sunt propuse prin proiect pentru amplasarea stațiilor inteligente automatizate de biciclete și triciclete, toate fiind prevăzute cu stații de andocare independente energetic, cu încărcare unidirecțională și sistem software ce permite accesul prin intermediul dispozitivelor mobile.

Pe lângă stațiile automatizate, proiectul presupune și achiziția a190 biciclete inteligente, 6 triciclete pentru seniori și 6 triciclete pentru persoane cu disabilități,toate prevăzute cu sistem de protecție antifurt, softwarecu monitorizare GPS, modul de comunicații mobile GPRS/Wi-Fi, precum și modul de comunicații cu terminalele și stațiile de preluare/predare.

Tricicletele sunt special adaptate pentru soluții de bike-sharing dedicate persoanelor în vârstă și celor cu disabilități și dispun de aceeași configurație.

Sistemul de ticketing al bicicletelor inteligente va permite folosirea cu rapiditate și ușurință schimbarea modalității de transport și va fi parte integrantă în sistemul de ticketing al transportului public.

Prezentul contract este complementar unui nou proiect, aflat în precontractare ce presupune înființarea unei rețele de aproximativ 5 km de piste de biciclete, valoarea lui fiind de 1,1 milioane euro.

Articole asemănătoare

Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”

publish@calarasisud.ro

Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la 5 la 7 ani

publish@calarasisud.ro

DSVSA CALARASI ATENTIONEAZA CRESCATORII DE PASARI DIN GOSPODARIILE POPULATIEI

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...