Călărași SUD
BREAKING NEWS

Zeci de bătrâni din județul Călărași și-au luat plasă: Conducea din pușcărie o rețea de escroci specializați în înșelăciuni prin metoda Accidentul

banner

La data de 03 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Medgidia și în Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea și au pus în executare 7 mandate de aducere.

Rețeaua

Au fost prezentați, cu propunere de arestare preventivă, Cătălin Petre, Nicolae Stoian, Cristian Marian Stancu, Bogdan Ionuț Mușat, Beadin Amiș, Valentin Feraru și Lucian Lică. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, aceștia ar fi procedat la contactarea telefonică a unor persoane – la întâmplare – și ar fi încercat să le inducă ideea că un membru de familie al victimelor ar fi provocat sau suferit un accident și că ar fi nevoie de o sumă de bani pentru a remedia situația. În plasa infractorilor au căzut mai multe victime: Maria Sița, Floarea Frangu, Tudor Ilie, Maria Călin, Ileana Miliță, Dumitru Nițoi, Ileana Bolboacă, Steliana Dogaru, Corina Ene, Maria Adam, Costică Catrangiu, Vasile Bogdan, Elena Paraschiv, Steliana Cârlig, Ecaterina Martin, Constantin Nedelcu, victimele fiind de pe raza județului Călărași, ne confirmă Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, prin Biroul de presă.

Prejudiciul

În situația în care persoanele apelate acceptau remiterea sumei solicitate, ceilalți membrii ai grupării ridicau banii din preajma domiciliului acestora, cumulând un prejudiciu total de 70.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane și cartele SIM folosite la comiterea faptelor. În cursul zilei de joi, 4 aprilie, aceștia au fost prezentați completului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărași, care a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru Cătălin Petre, Stoian Nicolae, Bogdan Ionuț Mușat, Valentin Feraru, Lucian Lică, aceștia fiind cercetați sau trimiși deja în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de același tip. Cristian Marius Stancu a fost arestat la domiciliu. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Pușcărie

Beadin Amiș este cel care coordona rețeaua, chiar dacă e închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea. Beadin Amiș execută, din data de 16.09.2014, o pedeapsă privativă de libertate de 11 ani și 2 luni închisoare, tot pentru înșelăciune, în formă continuată, prin metoda Accidentul. A mai fost condamnat, din aceeași cauză, prin sentință definitivă emisă de Curtea de Apel Constanța, la 3 ani de închisoare, în data de 22.01.2019. A avut-o drept complice pe Marcela Cataramă, aceasta fiind, la rându-i, condamnată de Judecătoria Buzău, în cursul anului 2017, la doi ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, la acest moment aceasta executând o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Bogdan Ionuț Mușat este și el trimis în judecată, alături de alți complici, tot de pe raza județului Constanța, pentru comiterea aceluiași tip de infracțiuni.

Articole asemănătoare

A fost prins de DIICOT: Vindea droguri pe bază de program fix. Nu dădea pe datorie!

Fără precedent: A fost angajat la Consiliul Județean Călărași pe baza unei adeverințe care conține date false!

publish@calarasisud.ro

Incendiu pe bulevardul Nicolae Titulescu: A ars ca o torță / Video

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...