AcasăBREAKING NEWSA început școala: Drogat cu etnobotanice, a căzut în cap

A început școala: Drogat cu etnobotanice, a căzut în cap

S-a întâmplat în cursul serii de luni, 17 septembrie,  în zona pizzeriei Tempo, într-un fel de curte interioară, între blocuri. Doi tineri au fost găsiți, unul dintre ei în stare de inconștiență.

Unul a fugit printre blocuri

Tinerii respectivi, cu vârste de până în 15 ani, erau drogați. Luat la întrebări, cel conștient a spus că stă foarte aproape, pe strada Progresul, din municipiul Călărași. Cel de-al doilea tânăr, căzut de pe niște trepte, se afla în stare de inconștiență. Nu se știe, din primele date, ce droguri au consumat și de la cine au fost procurate. În jurul persoanei inconștiente, nu au fost găsite obiecte de tip ace, seringi, pungi cu substanțe ciudate sau țigări rulate. S-a apelat la sistemul unic de urgență 112, timp în care tânărul drogat, dar conștient, s-a făcut nevăzut, fugind printre blocuri.

Informații contradictorii

Din primele date, la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii De Urgenţă Călăraşi – Barbu Ştirbei. Purtătorul de cuvânt al acestei instituții neagă această informație. Din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță de Călărași, ni se precizează că, în zonă, în intervalul orar descris, nu a avut loc nici un fel de intervenție. Martorii spun că, de la apelarea numărului unic de urgență 112 până la sosirea echipajului de intervenție, timpul scurs a fost de 13 minute. Tânărul găsit inconștient ar fi fost resuscitat. I s-a pus mască de oxigen. Așa afirmă sursele prezente la fața locului.

Tânărul prins a fost necooperant

În schimb, primul echipaj care a ajuns la fața locului este din cadrul Poliției Locale Călărași. Ni se confirmă, și prin Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, că cei doi tineri sunt cunoscuți drept consumatori de etnobotanice. La sosirea polițiștilor din cadrul Biroului Ordine Publică, tânărul prăbușit devenise conștient, dar extrem de necooperant.   A refuzat asistența medicală sau să fie transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Călărași. Tânărul căzut pe scări, în urma consumului de etnobotanice, nu a prezentat date relevante pentru polițiști. Dosarul a fost preluat de Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate – Biroul Teritorial Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read