AcasăPoliticăSenator Filipescu: Este momentul în care cetățeanul are în mână puterea

Senator Filipescu: Este momentul în care cetățeanul are în mână puterea

Vicepreședintele PNL, senatorul liberal Răducu Filipescu, spune că alegerile din 26 mai sunt mai mult decât despre Parlamentul European și mai cu seamă despre România și eliberarea românilor de sub jugul corupției PSD:

“Alegerile de duminică nu sunt importante doar pentru a trimite în Parlamentul European oameni care să reprezinte interesele României în Uniunea Europeană, ci și pentru că sunt un semnal pentru alegerea președintelui României. Duminică avem și Referendumul pentru Justiție propus de președintele Iohannis. PSD nu vrea o justiție corectă, PSD vrea ca justiția să fie un instrument care să-l protejeze pe Liviu Dragnea, o justiție care să-i apere pe corupți.

România nu merită să i se întâmple asta, românii nu trebuie să plece capul de rușine, când o lume întreagă se uită la ce se întâmplă în țară. De aceea este important ca pe lângă deputații pentru Parlamentul European, românii să voteze și pentru o justiție independentă, răspunzând DA la cele două întrebări de pe cele două buletine de vot pentru Referendum. DA pentru  interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, DA pentru  interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor.”

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, arată că lista pentru alegerile europarlamentare este alcătuită din oameni integri, care au făcut performanță în domeniul lor de activitate și care pot reprezenta cu demnitate România la nivelul Uniunii Europene:

“Chiar avem o listă de candidați cu care ne mândrim: Să încep cu Dan Motreanu, un om pe care eu îl consider de-al locului, după mandatul de deputat pe care l-a avut în colegiul 3 din județul Călărași. Dan este un expert în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare regională. Și cu asta am spus totul, pentru că atragerea de fonduri europene este domeniu prioritar, iar Dan Motreanu știe cum să facă asta.

O avem pe Adina Vălean, un nume care are rezonanță nu numai în România. A fost vicepreședinte al Parlamentului European. Ea a fost desemnată ca fiind unul dintre cei mai influenți europarlamentari în legislatura 2014-2019. Nu este pentru prima dată când activitatea Adinei Vălean este apreciată la nivelul întregii Uniuni Europene, în 2011 ea a fost apreciată ca fiind cel mai influent eurodeputat din Parlamentul European. Prin acțiunile sale Adina Vălean a fost europarlamentarul care a dus la  scăderea prețurilor la roaming în UE, măsură de care se bucură toți românii care călătoresc în Europa.

Pe lista PNL pentru europarlamentare îl avem și pe Mircea Hava, unul dintre cei mai buni primari ai României. Alba Iulia, oraș condus de Mircea Hava, este în topul absorbției de fonduri europene nerambursabile. Este clar că omul se pricepe bine la asta și avem nevoie de experiența lui.

Îl avem și pe Siegfried Mureșean, un tânăr europarlamentar care are o activitatea impresionantă la nivelul Uniunii Europene. Numai dacă ne gândim că a fost primul europarlamentar român desemnat negociator-șef al Bugetului UE. Și vorbim de un buget de 160 de miliarde de euro. Dacă Uniunea Europeană a avut încredere în el, este clar cu ce fel de profesionist avem de a face aici.

Să nu uităm de Rareș Bogdan, un campion al luptei pentru libertate și democrație în România, un om integru care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume. Rareș a criticat inclusiv PNL, iar noi nu ne-am supărat pentru că am privit constructiv observațiile lui și iată-l acum că luptă împotriva corupției PSD alături de noi.

Ce vreau să zic?! Avem oameni care ne pot reprezenta cu onoare și profesionalism în Parlamentul European. Am dat doar câteva exemple, ca să arăt celor care spun că nu au ce să voteze că, ba da, au ce să voteze. Să voteze împotriva penalilor și corupților, să voteze pentru demnitate și profesionalism. Nu este un slogan, este o opțiune validă de vot. Este momentul în care cetățeanul are în mână puterea. Este păcat să fie irosită această putere și să nu voteze pentru România în primul rând.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read