Călărași SUD
BREAKING NEWS

Cazul Iliuță: Date din ancheta penală

banner

Conform datelor Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, este cercetat cu privire la comiterea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Codul penal, în acest caz, prevede o pedeapsă între unu și 5 ani de închisoare.

Audieri rapide

Dosarul are numărul 2350/P/2017. Deși au apărut în spațiul public informații conform cărora cazul de la Călărași ar fi intrat sub instrumentarea Parchetului General, informația nu se susține. După faptă, după competența teritorială și după calitatea persoanei, soluționarea cauzei revine Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași. S-au efectuat audieri pe bandă rulantă, legate de modul în care Vasile Iliuță și-a petrecut ziua de 26 octombrie 2017. Audierile au început din data de 30.10.2017. Au fost audiați chelnerii de la restaurantul Popasul Sălciilor, locație unde a avut loc o petrecere pentru serbarea zilei onomastice a două personalități locale, Dumitru Tudone și Valentin Dumitru Deculescu. Conform unor informații, Vasile Iliuță a ajuns la această petrecere în jurul orei 16:00. Restaurantul are camere de luat vederi, dar numai la exterior. Se poate identifica cu certitudine ora la care președintele Consiliului Județean Călărași a ajuns la petrecere și, de asemenea, ora la care a plecat.

Ce a declarat Viorel Ivanciu

Vasile Iliuță a stat la masă în apropierea numiților Emil Mușat, Marian Dinulescu, Valentin Barbu, Viorel Ivanciu și Dragoș Coman. Toți au fost audiați, până la acest moment, mai puțin Dragoș Coman, aflat în concediu, în afara țării. Audierile sunt efectuate de șeful Serviciului Rutier Călărași, Emil Deacu. Au fost întrebați în legătură cu modul în care s-a derulat petrecerea și mai ales ce băuturi au fost servite la masă. Au fost întrebați punctual dacă își amintesc ca Vasile Iliuță să fi consumat, la petrecerea respectivă, alcool și în ce cantitate. Viorel Ivanciu, viceprimar al municipiului Călărași, a declarat că toată lumea de la masă a băut. Indirect, a recunoscut că și Vasile Iliuță a consumat băuturi alcoolice. Marian Dinulescu a declarat că nu-și amintește mare lucru câtă vreme el s-a plimbat printre mese și a stat mai mult pe-afară, pentru a fuma.

Alb, roșu și roze

Colegul lui Vasile Iliuță, Valentin Barbu, vicepreședinte al Consiliului județean Călărași, a venit cu o declarație nuanțată. A spus că a stat chiar în fața lui Vasile Iliuță. L-a văzut pe acesta consumând minim 4 pahare de vin. Certifică această afirmație motivând că și-au umplut paharele în același timp. Nu știe de câte ori a mai fost umplut paharul lui Vasile Iliuță cât timp el nu a fost atent. Vinul a fost alb, roșu și roze. Valentin Barbu a avut reprezentarea că Vasile Iliuță consumase alcool și anterior venirii sale la restaurantul Popasul Sălciilor. În acea zi, Iliuță a mai fost la Topul Oamenilor de Afaceri, dar și la sărbătoarea hramului bisericii din satul Vâlcelele. Băutura nu a fost achiziționată din restaurant, a fost adusă de cei doi sărbătoriți, Dumitru Tudone și Valentin Dumitru Deculescu. Barbu a mai declarat că Vasile Iliuță a făcut o comandă specială chelnerilor, cerând să fie adus un vin deosebit, Roșu de Purcari. Numărul sticlelor comandate poate fi verificat pe baza bonului fiscal emis.

Roșu de Purcari

Emil Mușat a declarat că, de regulă, la astfel de evenimente, nu iei în seamă dacă cineva beau sau nu. Știe că s-a comandat Roșu de Purcari, vin aflat în stocul resturantului și nu adus de cei doi sărbătoriți. Nu au fost evenimente în care cineva să iasă în evidență astfel încât ceilalți să-și dea seama că este beat-lemn. Asta până la momentul plecării sale. Afirmă că a vorbit cu cel aflat în dreapta sa, Alin Drăgulin, câtă vreme între Vasile Iliuță și Valentin Barbu, aflați față în față, avea loc o discuție tensionată și că a preferat să aibă un schimb de idei, pe domenii tehnice, cu Alin Drăgulin. Mușat confirmă că după ce s-a serbat hramul bisericii din Vâlcelele, a avut loc un praznic, însemnând mâncare și băutură, dar că a stat acolo, însoțindu-l pe președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, foarte puțin timp. Chestionat tot în legătură cu acest caz, Liviu Tomoioagă, membru PNL și fost senator de Călărași, ne declară că a ajuns la petrecere în jurul orei 20:30, moment în care Vasile Iliuță nu se mai afla în restaurant. Liviu Tomoioagă nu a fost audiat și nu a fost citat ca martor.

Motivație

Din datele noastre, audierile au fost efectuate pentru a se stabili dacă există o cauză de ordin personal pentru care Vasile Iliuță s-ar fi sustras recoltării probelor biologice.

Articole asemănătoare

Ștefan Vodă: Bătrână decedată în boscheți și eviscerată de câini / Video

Scandal la Judecătoria Călărași: Grefiera Nicoleta Vintilă a fost arestată preventiv

publish@calarasisud.ro

Frumușani: Imagini terifiante de la accidentul din această dimineață / Video

publish@calarasisud.ro

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Calarasi
22°
cer senin
humidity: 69%
wind: 4m/s S
H 25 • L 22
18°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
24°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...