Călărași SUD
BREAKING NEWS

Cazul Ștefania Moga: Continuă blatul dintre PNL și PSD

banner

Mod de lucru absolut ciudat în cadrul Organizației județene Călărași a Partidului Social Democrat: a candidat, încercând să rupe din voturile acestei formațiuni politice, la alegerile parțiale organizate în data de 11 iunie 2017, pentru postul de primar al orașului Lehliu-Gară, obținând, la schimb, sprijinul necondiționat al conducerii acestei structuri politice.

Demisie

Este vorba de Ștefania Moga, care ocupa postul de primar interimar al orașului Lehliu Gară, aceasta fiind prezentată drept candidat al acestei formațiuni politice la respectivele alegeri parțiale. Desemnarea Ștefaniei Moga drept candidat PSD a durat doar trei zile, căci fostul primar al orașului Lehliu-Gară, Iulian Iacomi, la acel moment deputat PSD, a primit sprijinul conducerii centrale, acesta devenind candidatul desemnat. La schimb, Ștefania Moga, și-a anunțat demisia din PSD, dând publicității un comunicat de presă.

Supărare

“Joi, 18.05.2017, în cadrul ședinței BPJ Călărași, membrii acestuia au decis ca pentru funcția de primar al orașului Lehliu Gară să candideze la alegerile din 11.06.2017, domnul deputat Iulian Iacomi. Aceasta decizie a fost luată în urma exprimării dorinței domnului deputat de a candida la funcția de primar, ca urmare a discuțiilor purtate cu Conducerea Centrală a PSD, considerând că este singurul care ar putea câștiga aceste alegeri… În acest context, consider că se impune să fac publică decizia de a nu-l sprijini pe domnul Iacomi, o decizie de altfel justificată de toate evenimentele derulate în ultima perioadă… Prin urmare, BPJ PSD Călărași a validat candidatura mea pentru funcția de primar, hotărârea fiind făcută publică într-o conferință de presă la care au participat, alături de mine, domnul președinte interimar Ciprian Pandea și domnul europarlamentar Victor Negrescu…”

Recuperată de PSD

539 este numărul voturilor obținute de Ștefania Moga, care a candidat drept independent, rupând, astfel, din voturile care ar fi trebuit să fie obținute de candidatul Partidului Social Democrat la alegerile parțiale pentru postul de primar al orașului Lehliu-Gară. La mijloc, conform unor date, a fost vorba de o înțelegere făcută de conducerea județeană a PSD, cu actualul președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, scopul fiind acela de a-l compromite pe Iulian Iacomi, un potențial candidat pentru postul de șef al județului, la viitoarele alegeri locale, din anul 2020, dar și de șef al Organizației Județene a PSD. Sunt date și că la mijloc s-au vehiculat diverse sume de bani, deloc consistente. Ulterior, Ștefania Moga a fost recuperată de Partidul Social democrat. După ce și-a pierdut postul, la primăria Lehliu Gară, a fost angajată de primarul PSD din Sectorul 5 București, Daniel Florea, fost deputat PSD de Călărași, pe mandatul 2012 – 2016. A fost angajată la Amenajare Edilitară și Salubritate SA, firmă aflată în subordinea Primăriei Sector 5 București.

Blatul

La puțin timp, a fost cooptată în structura aparatului propriu al Consiliului Județean Călărași, în postul de consilier asistent. A devenit subordonata președintelui Vasile Iliuță în cursul lunii ianuarie 2018, alimentând, astfel, zvonurile conform cărora între structura județeană a Partidului Social Democrat, reprezentată de Ciprian Pandea, și conducerea Consiliului Județean Călărași, reprezentată de Vasile Iliuță, ar fi o înțelegere notorie, la acest moment. La nici două luni de la angajarea sa în aparatul propriu al consiliului Județean călărași, Ștefania Moga este transferată, în interesul serviciului, la Centrul Local Lehliu-Gară al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Călărași. APIA, în fapt, a ajuns un fel de structură prin care este recompensată, cu posturi publice, toată camarila politică.

Articole asemănătoare

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI ILICITE CU TUTUN

publish@calarasisud.ro

Scandal la Judecătoria Călărași: Grefiera Nicoleta Vintilă a fost arestată preventiv

publish@calarasisud.ro

Niculae Ciobanu, șeful Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Călărași, a fost dat afară

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și folosirea datelor dvs. pe acest site web.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Calarasi
22°
cer senin
humidity: 69%
wind: 4m/s S
H 25 • L 22
18°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
24°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Respectând prevederile legii 677/2001 vizând protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și la libera circulație a acestor date, SC GRUPEX 2000 SRL este înscrisă la ANSPDPC ca operator de date cu nr. 0019559 . Clientul companiei SC GRUPEX 2000 SRL își exprimă în mod expres consimțământul ca datele sale personale să fie preluate, stocate și prelucrate prin sisteme manuale și automate în următoarele scopuri: livrarea de servicii, îmbunătățirea conținutului furnizat, activități statistice sau de raportare. Accept Citește mai departe...