AcasăPoliticăRăducu Filipescu, senator PNL: Cartea neagră a guvernării PSD, în anul 2017

Răducu Filipescu, senator PNL: Cartea neagră a guvernării PSD, în anul 2017

În ultma conferință de presă, derulată la sfârșitul săptămânii trecute, senatorul PNL Răducu Filipescu a prezentat „Cartea neagră a guvernării PSD, în anul 2017”, o analiză a politicilor publice ale guvernării PSD-ALDE în anul trecut. Din documentul cu peste 200 de pagini de analize comparative, cu prezentarea promisiunilor și (ne)realizărilor PSD, reiese că din cele 814 măsuri prevăzute în programul de guvernare al PSD au fost realizate doar 30 dintre ele, asta însemânt un raport de 3,68% promisiuni realizate. Guvernele lui Liviu Dragnea au contabilizat 85,5% de promisiuni neonorate, aproape 11% fiind doar parțial realizate.

Dacă luăm, de exemplu, domeniul Fondurilor Europene, documentul de analiză al PNL relevă că pentru anul 2017, în bugetul României a fost prevăzută suma de 5.1 miliarde euro din fonduri nerambursabile. Numai că datele statistice ale Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene arată că în anul 2017 s-au atras doar 1.9 miliarde de euro.

Ruina guvernării PSD este relevată de datele analizate din domeniul Sănătății. România se află pe ultimul loc în UE în privința numărului de medici, cu doar 2,7 medici / 1000 de locuitori. În spitalele din Capitală sunt o grămadă de probleme, dar situația este și mai dramtică în orașele mici unde lipsa specialiștilor este mai mult decât acută. Analizând Planul de guvernare al PSD, reiese că în domeniul Sănătății s-au contabilizat 26 de promisiuni neîndeplinite, 11 promisiuni parțial îndeplinite și doar o promisiune îndeplinită.

Senatorul liberal Răducu Filipescu a precizat că va face, săptămânal, o prezentare detaliată a domeniilor în care PSD a promis o serie de măsuri, dar nu a realizat nici măcar 5% dintre acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Must Read